"ေႏြရာသီမွာ အပူၿငိမ္းေစမယ့္ မန္က်ည္းရြက္သုပ္"
ခ်စ္ခင္ရတဲ့ မိတ္ေဆြတို႔ေရ ေနကအရမ္းပူ ရာသီျပင္းလြန္းလို႔ အစားအေသာက္ေတြ ပ်က္ေနၿပီလား။ အသားငါးဟင္းအနံ႔ေတြလည္း မခံခ်င္ေလာက္ေအာင္ စားမဝင္ျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ အပူလည္းၿငိမ္း၊ အျမင္မွာလည္း စိမ္းစိမ္းစိုစိုေလးနဲ႔ မန္က်ည္းရြက္ႏုေလးေတြကို သုပ္စားၾကရေအာင္။ မန္က်ည္းရြက္သုပ္နည္းက တစ္ရြာတစ္ပုဒ္ဆန္းဆိုသလို ေဒသအလိုက္ နည္းအမ်ဳ္ိးမ်ဳိး႐ွိပါတယ္။ ေကဇာ သိထားတဲ့ မန္က်ည္းရြက္သုပ္နည္း သံုးမ်ဳိးကို ေရးသားတင္ျပလိုက္ပါတယ္။
"မန္က်ည္းရြက္သုပ္နည္း_၁"
မန္က်ည္းရြက္ ငါးရာက်ပ္ဖိုးေလာက္ဆို အသုပ္တစ္ပန္းစာ ရပါတယ္။ မန္က်ည္းရြက္ႏုေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။
ထံုးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ဥကို ဆီခ်က္ပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္နဲ႔ ေျမပဲေလွာ္ လက္တစ္ဆုပ္ကို ေထာင္းထားပါ။ ပဲမႈန္႔အက်က္ အနည္းငယ္လည္း လိုပါမယ္။
ၾကက္သြန္နီတစ္ဥနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းငါးေတာင့္ကို ပါးပါးလီွးထားပါ။
ဒီနည္းကေတာ့ ႐ိုး႐ိုး႐ွင္း႐ွင္း မန္းက်ည္းရြက္သုပ္နည္းပါပဲ။
"မန္းက်ည္းရြက္သုပ္နည္း_၂"
မန္က်ည္းရြက္ႏု ငါးရာက်ပ္ဖိုးေလာက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီတစ္ဥနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းငါးေတာင့္ကို ပါးပါးလီွးထားပါ။
စားေတာ္ပဲျပဳတ္ ငါးက်ပ္သားခန္႔ ဝယ္ထားပါ။
ဒီနည္းကေတာ့ စားေတာ္ပဲျပဳတ္နဲ႔ မန္းက်ည္းရြက္သုပ္နည္းပါပဲ။
"မန္းက်ည္းရြက္သုပ္နည္း_၃"
အခုေရးသားမယ့္နည္းကေတာ့ အညာေဒသ အထူးသျဖင့္
မႏၱေလးမွာသုပ္တဲ့နည္းပါ။
မန္က်ည္းရြက္ႏု ငါးရာက်ပ္ဖိုးေလာက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။
ကုလားပဲ သို႔မဟုတ္ စြန္တာနီပဲကို အႏွစ္က်ေအာင္ ျပစ္ျပစ္ေလး ျပဳတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီတစ္ဥနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းငါးေတာင့္ကို ပါးပါးလီွးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ဥကို ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥႀကီးတစ္ဥကို ပါးပါးလွီး အႂကြပ္ေၾကာ္ထားပါ။
ေရစစ္ထားတဲ့ မန္က်ည္းရြက္ထဲကို ပဲဟင္းအႏွစ္ေလးဆမ္း၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္း လီွးထားတာေတြထည့္၊ တစ္ခ်ဳိ႕ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္း ေထာင္းထည့္တာလည္း ႐ွိပါတယ္။ ဆား၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ေလာင္းၿပီ
မိမိတို႔ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာသုပ
Credit to Kay Zar Lin