၀က္စတူး



အိစံအမ်ိဳးသား နဲ ့သားသားတိုု ့ရဲ ့အျကိုုက္ ၀က္စတူးပါ။ ၀က္စတူးေကာင္းေကာင္းေလးစားရေအာင္ သျကားကိုု ညိုုေနေအာင္ လုုပ္ျပီးမွ လုုပ္ထားေသာ သျကား နံ ေမြွးေမြွးေလးနဲ ့စားလိုု့အလြန္ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။ ဟင္းအိုုးတည္ထားရတဲ့ အခ်ိန္ျကာေပမယ့္ စားလိုု ့ေကာင္းတာမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သုုံးထပ္သားဝက္သား (သိုု ့) ဝက္ေျခေထာက္ - ၄၀ သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္ ခြဲ
၂။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္ အျကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ တရုုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ ျကက္သားမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ကန္ဇြန္းရြက္ - လက္တဆုုပ္စာ

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကိုု သန္ ့စင္ထားပါ။ ကန္စြန္း၇ြက္မ်ားကိုု သင္ျပီးေ၇ေဆးထားပါ။
၂။ ခ်က္မည့္အိုုးထဲကိုု သျကား ထည့္၊ မီးဖိုုေပၚတင္ျပီး သျကားမ်ား အ၇ည္ေပ်ာ္ရ်္ ညိုုလာသည္အထိ တည္ပါ။ (တည္ေနေသာ အခ်ိန္တြင္ သျကားရည္မ်ားတူးမသြားေအာင္ အဆင္မပ်က္ ေမြွေပးပါ။)
၃။ ထိုု ့ေနာက္ သန္ ့စင္ထားေသာ ၀က္သားကိုု သျကားရည္ျဖင့္ ေလွာ္ပါ။ ၀က္သား တခုုလုုံး သျကားရည္ျဖင့္ ေလွာ္ျပီး ညိုုလာလွ်င္ ေရကိုု ၀က္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပါ။
၄။ ပဲငံျပာရည္ အျကည္၊ တရုုတ္မဆလာ၊ ျကက္သားမွဳန္ ့တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ မီးေလ်ာ့ရ်္ မီးေအးေအးျဖင့္ အသားနွင့္ အေခါက္မ်ား နူးအိလာသည္အထိ တည္ပါ။ ေရနည္းသြားလွ်င္ ထပ္ထပ္ျဖည့္ပါ။
၅။ အသားမ်ားနူးျပီး လိုုခ်င္ေသာ အ၇ည္ အေနအထားေရာက္လွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သန့္စင္ထားျပီး သင္ထားေသာ ကန္စြန္းရြက္ကိုု ထည့္၇်္ ၅ မိနစ္ခန္ ့ထားပါ။
၆။ နူးအိျပီး စားလိုု ့အလြန္ေကာင္းေကာ ၀က္စတူးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Credit to Ei San