ငွက္ေပ်ာသီး ေကာက္ညႇင္းထုတ္



ျမန္မာသရည္စာေလးေတြ ဘယ္အခ်ိန္စားစား ႏွစ္ႏွစ္ျခိဳက္ျခိဳက္ စားတတ္တာမို႔လို႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကလဲ စားခ်င္တယ္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကလဲ အဆင္သင္ ႔မရွိေလေတာ႔ ဒီတခါေတာ႔ ဝါးရြက္နဲ႔ထုတ္တဲ႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ထုတ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေကာက္ညွင္းဆန္ - 1kg

ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး

၀ါး႐ြက္ သို႔မဟုတ္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ - လိုသေလာက္

အုန္းသီးမွဳန္႔ - လိုသေေလာက္

ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

အုန္းႏိုခပ္ပ်စ္ပ်စ္- ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ေကာက္ညွင္းဆန္ ျပင္ဆင္ပံု

ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၂နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ

ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္ခါနီးျပီဆိုပါက ဇကာတခုထဲ သြန္ခ်ကာ ေ႐စစ္ထားပါ

ထုတ္မည့္အ႐ြက္ ျပင္ဆင္ပံု

ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ သံုးမယ္ဆိုပါက တေပပါတ္လည္ အ႐ြယ္တူ ျဖတ္ျပီး မီးႏွင့္မထိဘဲ ခပ္ေ၀းေ၀းကေန ကင္ျပီး အ၀တ္သန္႕သန္႕ႏွင့္ သုပ္ထားပါ

၀ါး႐ြက္အစိုကိုသံုးလွ်င္ အ၀တ္သန္႕သန္႕ႏွင့္ သုပ္ထားပါ

၀ါး႐ြက္အေျခာက္ကို သံုးပါက ေရေႏြးဆူေအာင္က်ဳိျပီး ၀ါး႐ြက္မ်ား ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ တညစိမ္ထားေပးပါ

ေကာက္ညွင္းထုတ္ မထုတ္ခင္ ၀ါး႐ြက္ကို ေရေျခာက္ေအာင္ သုပ္ထားပါ

အုန္းသီးျခစ္ရန္

အုန္းသီးတျခမ္းကို အသားခပ္ထူထူရေအာင္ ျခစ္ထားျပီး ဆားႏွင့္ခပ္ဖြဖြ နယ္ထားပါ

ျခစ္ျပီးသား သံုးပါက မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ကို ေရေႏြးပူပူႏွင္႔ နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ

ငွက္ေပ်ာသီး ျပင္ဆင္ရန္

ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းထားေပးပါ

ငွက္ေပ်ာသီး အရမ္းမမွည့္ပါက ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး လက္ႏွင့္အနည္းငယ္ ဖိညွစ္ေပးပါ

ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

၀ါး႐ြက္ ၂႐ြက္ကို တ႐ြက္ႏွင့္တ႐ြက္ လက္ႏွစ္လံုးေလာက္စီ ထပ္တင္ေပးပါ

ထို၀ါး႐ြက္ေပၚမွာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းခန္႕ ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
ေကာက္ညွင္းဆန္အေပၚမွ ငွက္ေပ်ာသီး ႏွစ္ျခမ္းကို ျဖန္႕တင္ေပးပါ

ငွက္ေပ်ာသီးအေပၚမွ ေကာင္ညွင္းဆန္ အနည္းငယ္ ထပ္အုပ္ေပးျပီး အေပၚမွ ၀ါး႐ြက္ကို အုပ္ေပးပါ

ေဘးႏွစ္ဖက္စီမွ အစကို တခုေပၚတခု ထပ္ျပီးအုပ္ေပးကာ ေအာက္ဖက္မွ အစကို အေပၚသို႕ ေခါက္ေပးပါ

ထိုသို႕ ေခါက္ျပီးပါက ေခါက္ထားေသာအစကို ေအာက္ဖက္မွာထားျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ေထာင္ျပီး ဖင္ဘက္မွ ေအာက္ကို သံုးခ်က္ေလာက္ ေစာင့္လိုက္ပါ

ေကာက္ညွင္းမ်ား ပြမေနေစရန္ ထိုကဲ့သို႕ ေစာင့္ျပီးပါက အေပၚဖက္မွ ၀ါး႐ြက္ကို ဇြန္း႐ွည္႐ွည္ႏွင့္ အသာဟေပးျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွာ ေပၚေနသည့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အုပ္သြားေစရန္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးပါ

ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည္႕ျပီးတာနဲ႕ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ ၀ါး႐ြက္ထိပ္အစကို ထုတ္လို႕ေကာင္းေစရန္ ခပ္ညီညီေလး ျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ေပးပါ

ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ အ႐ြက္ကို အုပ္မိေစ႐ံုဘဲထားျပီး ပိုေနေသာအစကို ညွပ္ထုတ္ျပစ္ပါ

ျပီးတာနဲ႕ တခုႏွင့္တခု ထပ္ျပီးအုပ္ကာ ေကာက္ညွင္းဆန္ ကုန္တဲ့အထိ ထုတ္ေပးထားပါ

ေကာက္ညွင္းအားလံုးကုန္တာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ႏွစ္လႊာပူးျပီး ႀကိဳးႏွင့္ ၃ထပ္ေလာက္ တင္းေနေအာင္ ပံုပါအတိုင္း အထက္ေအာက္ ၂ခ်က္ ခပ္တင္းတင္း ျခည္ေပးပါ

ျခည္ေသာႀကိဳးမ်ားကို တင္းႏိူင္သမ်ွ တင္းေအာင္ စည္းေပးပါ

ႀကိဳးျခည္တာ မတင္းပါက ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွ ေကာက္ညွင္းမ်ားကက ေစးမေနဘဲ ဖြယ္တယ္တယ္ႀကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္

ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ႏွင့္ ထုတ္မည္ဆိုပါက ဤနည္းအတိုင္း ထုတ္ေပးပါ

ေကာက္ညွင္းထုတ္ျပဳပ္ရန္

အိျးသားထူေသာ အိုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ရသေလာက္ စီျပီးထည့္ပါ

ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ

ေရဆူတာနဲ႕ အဖံုးအုပ္ကာ ေကာက္ညွင္းထုတ္ႀကီးလ်ႇင္ တနာရီေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ

ျပဳပ္ေနစဥ္ ေရေလ်ွာ့သြားပါက ေရထပ္ျဖည့္ေပးပါ

တနာရီေလာက္ဆို ေစးထန္းျပီး ခ်ဳိေမႊးေနေသာ ငွက္ေပ်ာသီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ ရပါျပီ

ဝါးရြက္မ်ားခြာ၍ အုန္းသီးမွဳန္႕ျဖဴးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ငွက္ေပ်ာသီးကို သံုးပါက ရခိုင္င္ငွက္ေပ်ာသီးကို သံုးပါက အေရာင္ နီရဲရဲေလး ရပါတယ္ မာမာကေတာ့ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ မရလို႕ ဖီးၾကမ္းမက် ဘာမက် ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႕ဘဲ ထုတ္လိုက္ပါကာ သဘာ၀အေရာင္ကိုဘဲ သံုးထားလို႕ အေရာင္ျဖဴေနေပမဲ့ စားလို႕အရသာေကာင္းပါတယ္။