မုန္.ကြ်ဲသည္း
********
မုန္.ကြ်ဲသည္း က အနည္းငယ္လက္၀င္ေပမယ့္..လုပ္ ရတာမခက္ခဲလွပါဘူး..။
ဆန္.မုန္.စိမ္း............ ၁ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ဆား......................၁ /၂ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထန္းလ်က္အေသး....၁၀ လုံးခန္.( မိမိအၾကိဳက္တို.ေလ်ွာ့ႏိူင္ )
ထုံး...................... .၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထုံးကို ေရတစ္လီတာခြဲခန္.ႏွင့္..ေရစ ိမ္ထားၿပီးေဖ်ာ္ေပးပါ။ အနည္ထိုင္ေအာင္
ေစာင့္ၿပီး..ေရၾကည္ကိုခပ္ယူ ထားပါ။
ထန္းလ်က္ခဲကိုေရအနည္းငယ္ႏွင ့္ေပ်ာ္ေအာင္က်ိဳၿပီး..ေရစစ ္နဲ.အနည္စစ္ပါ။
ေရလက္တစ္ဆစ္ခန္.ႏွင့္ ဆန္မွဳန္.ေတြကိုေဖ်ာ္ၿပီး.. မီးေအးေအးမွာစတင္က်ိဳ
ပါ။
အရည္ပ်စ္လာလွ်င္...အၿခားအို းတစ္လုံးထဲကိုဇကာႏွင့္စစ္တိ ုက္ခ်ပါ( မေမႊ
မိေသာဆန္ထုံး(အခဲ ) မ်ားကင္းရွင္းေစရန္)
ထိုအိုးထဲသို .ထန္းလ်က္ရည္ ၊ ဆား ၊ ထုံးရည္ၾကည္ေတြကိုေပါင္းထည္ ့ၿပီး
ဆက္က်ိဳေပးပါ။
ေစးပ်စ္လာလွ်င္..ဗန္းတစ္ခုထ ဲမွာေလာင္းခ်ၿပီးအေအးခံထားပ ါ။
မိမိႏွစ္သက္သလို အတုံးငယ္ေလးေတြတုံးကာ အုန္.သီးအမွ်င္ၿခစ္ေလးေတြ
ၿဖဴးကာသုံးေဆာင္ပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
photo @ credit
မုန္.ကြ်ဲသည္း က အနည္းငယ္လက္၀င္ေပမယ့္..လုပ္
ဆန္.မုန္.စိမ္း............
ဆား......................၁
ထန္းလ်က္အေသး....၁၀ လုံးခန္.( မိမိအၾကိဳက္တို.ေလ်ွာ့ႏိူင္
ထုံး......................
ထုံးကို ေရတစ္လီတာခြဲခန္.ႏွင့္..ေရစ
ေစာင့္ၿပီး..ေရၾကည္ကိုခပ္ယူ
ထန္းလ်က္ခဲကိုေရအနည္းငယ္ႏွင
ေရလက္တစ္ဆစ္ခန္.ႏွင့္ ဆန္မွဳန္.ေတြကိုေဖ်ာ္ၿပီး..
ပါ။
အရည္ပ်စ္လာလွ်င္...အၿခားအို
မိေသာဆန္ထုံး(အခဲ ) မ်ားကင္းရွင္းေစရန္)
ထိုအိုးထဲသို .ထန္းလ်က္ရည္ ၊ ဆား ၊ ထုံးရည္ၾကည္ေတြကိုေပါင္းထည္
ဆက္က်ိဳေပးပါ။
ေစးပ်စ္လာလွ်င္..ဗန္းတစ္ခုထ
မိမိႏွစ္သက္သလို အတုံးငယ္ေလးေတြတုံးကာ အုန္.သီးအမွ်င္ၿခစ္ေလးေတြ
ၿဖဴးကာသုံးေဆာင္ပါ။
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
photo @ credit