မုန္.ကြ်ဲသည္း



********

မုန္.ကြ်ဲသည္း က အနည္းငယ္လက္၀င္ေပမယ့္..လုပ္ရတာမခက္ခဲလွပါဘူး..။

ဆန္.မုန္.စိမ္း............၁ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ဆား......................၁/၂ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထန္းလ်က္အေသး....၁၀ လုံးခန္.( မိမိအၾကိဳက္တို.ေလ်ွာ့ႏိူင္)
ထုံး.......................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)

ထုံးကို ေရတစ္လီတာခြဲခန္.ႏွင့္..ေရစိမ္ထားၿပီးေဖ်ာ္ေပးပါ။ အနည္ထိုင္ေအာင္
ေစာင့္ၿပီး..ေရၾကည္ကိုခပ္ယူထားပါ။

ထန္းလ်က္ခဲကိုေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေပ်ာ္ေအာင္က်ိဳၿပီး..ေရစစ္နဲ.အနည္စစ္ပါ။

ေရလက္တစ္ဆစ္ခန္.ႏွင့္ ဆန္မွဳန္.ေတြကိုေဖ်ာ္ၿပီး..မီးေအးေအးမွာစတင္က်ိဳ
ပါ။ 

အရည္ပ်စ္လာလွ်င္...အၿခားအိုးတစ္လုံးထဲကိုဇကာႏွင့္စစ္တိုက္ခ်ပါ( မေမႊ
မိေသာဆန္ထုံး(အခဲ ) မ်ားကင္းရွင္းေစရန္)

ထိုအိုးထဲသို .ထန္းလ်က္ရည္ ၊ ဆား ၊ ထုံးရည္ၾကည္ေတြကိုေပါင္းထည့္ၿပီး
ဆက္က်ိဳေပးပါ။ 

ေစးပ်စ္လာလွ်င္..ဗန္းတစ္ခုထဲမွာေလာင္းခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။

မိမိႏွစ္သက္သလို အတုံးငယ္ေလးေတြတုံးကာ အုန္.သီးအမွ်င္ၿခစ္ေလးေတြ
ၿဖဴးကာသုံးေဆာင္ပါ။

ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

photo @ credit