သာကူလံုး လုပ္နည္း



=============

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
=========

ယိုးဒယား ဘံုေခ်ာင္းတံဆိပ္ သာကူ..400gm တစ္ထုပ္
သၾကား..၃၀သား
ေရသန္႔...၂လီတာ
ဆား ...ထမင္းစားဇြန္းဝက္
Food Colour..အနည္းငယ္
ဂ်ံဳ မႉန္႔...ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပဳလုပ္နညိးအဆင့္ဆင့္
==============

ပထမဦးစြာ ေရသန္႔ကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ..သၾကားႏွင့္ဆား ထည့္ပါ ေရ ပြက္လာၿပီးဆိုပါက သာကူထည့္ပါ။
သာကူကို ေရေဆးစရာမလိုပါဘူးေနာ္။
သာကူ မ်က္ေစ့ေပ်ာက္ခါနီးထိမီးေအးေအးနဲ႔က်ိဳၿပီး ဂ်ံဳမႉန္႔ကိုေရအနည္းငယ္ႏွင့္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထည့္ကာ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးၿပီး သာကူ ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာရင္ေတာ့ မိမိျကိုက္နွစ္သက္ရာ အေရာင္ထည့္ပါၿပီး အမေအာင္ေမႊေပးပါ။ထို႔ေနာက္
မီးပိတ္ၿပီး ဗန္းထဲထည့္ၿပီးအေအးခံပါ။ ေအးသြားမွ အုန္းသီးျခစ္ၿပီးသားႏွင့္အေနေတာ္ေလးေတြလံုးႁပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင္။

Credit:Thida Lay Lay