ထန္းလွွ်က္သာကူ ခ်ဳိခ်ဳိေလး



အခုရက္ထဲ အလုပ္မအားေတာ့ အရင္ခ်က္ျပီးသား ဟင္းေလးေတြ လုပ္ျပီးသား မုန္႕ေလးေတြဘဲ နည္းေလးေတြ ေရးေပးျပီး တင္ျဖစ္မွာပါ။

ထန္းလ်ွက္သာကူခ်ဳိခ်ဳိေလး ေသာက္ခ်င္လာတာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ က်ဳိျဖစ္သြားတဲ့ သာကူက်ဳိနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ တေနရာနဲ႕တေနရာ အသံုးျပဳတဲ့ တံဆိပ္ေတြ မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ သာကူက်ဳိနည္းေလးေတြ က်ဳိခ်ိန္ေလးေတြ ကြာတတ္ပါတယ္ တံဆိပ္မတူေပမဲ့လဲ အခုလိုနည္းအတိုင္း လိုတိုးပိုေလွ်ာ့လုပ္ကာ စမ္းျပီးက်ဳိၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

က်ဳိနည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ အသံုးျပဳမဲ့ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ကာ က်ဳိေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး

ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200 g (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)

ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

သာကူက်ဳိရန္ - ေရေႏြးဆူဆူ - ၂လီတာခြဲ

ထန္းလ်ွက္က်ဳိရန္ - ေရ တလီတာ

အုန္းသီးမွဳန္႕ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ကန္စြန္းဥ - အေနေတာ္ တဥ

ေရ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု

ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရမ်ားမ်ားကို (၃လီတာခန္႕) ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ

သာကူက်ဳိျပီး ေရေဆးစဥ္ သာကူေစ့မ်ား ထြက္မက်ႏိူင္ေလာက္သည့္ ဇကာတခု အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ

ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ

သာကူမ်ား ခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ

သံုးေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ

သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့အေတာ္ေလး ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ကာ ႐ိုး႐ိုးေရေအးျဖင့္ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာတဲ့အထိ ေလာင္းခ်ကာ ေဆးေပးပါ

သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရစစ္ထားပါ

အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ

ကန္စြန္းဥကို ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာကာ အတံုးေလးမ်ား လွီးထားပါ

ထန္းလ်ွက္ရည္က်ဳိရန္

ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ ေရ တလီတာခန္႕ ထည့္ကာ ထန္းလ်ွက္ခဲထည့္ပါ

ထန္းလ်ွက္က်ဳိမည့္ အိုးထဲသို႕ ဆားထည့္ျပီး ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ

ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုပါက ထန္းလ်ွက္္မ်ား ေက်သြားေအာင္ က်ဳိေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ

ထန္းလ်ွက္ထဲမွ အမွဳိက္မ်ား မပါေစရန္ ဇကာစိတ္စိတ္ႏွင့္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို စစ္ထားပါ

အေအးခံထားေသာ သာကူႏွင့္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထန္းလ်ွက္ရည္အိုးထဲ ထည့္ေမႊပါ

ေမႊျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိအရသာ လိုသလို ျပင္၍ သာကူမ်ား အရမ္းပ်စ္ မသြားေစရန္ မီးပိတ္ကာ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ထားပါ 

ပူပူေလး ေသာက္ခ်င္ရင္ေတာ့ ထန္းလ်ွက္သာကူ က်ဳိျပီးျပီးခ်င္း ေသာက္ႏိူင္င္ပါတယ္။