ျပည္​ႀကီးငါးအခ်ိဳခ်က္​



ျပည္​ႀကီးငါးကိုသန္​႔စင္​ပါ။ အညႇီနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ သံပုရာရည္မ်ားမ်ားညွစ္ျပီး စပါယ္ရွယ္နယ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေရျပန္ေဆးခ်ျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းထားပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီဆူရင္ျကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ဆီသပ္။ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္ သျကား ဆား အခ်ိဳမႈန့္ ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ အနံ႔ေမႊးျပီဆို ျပည္ျကီးငါးထည့္ပါ။ ( ေရမစစ္ထားခဲ႔ရင္ ေရဗလပြနဲ႔ အျကာျကီးတည္ရပါလိမ့္မယ္။ ျပည္ျကီးငါးဆိုတာ ၅မိနစ္ေလာက္တည္ရင္ကိုစားလို့ရေနတဲ႔ အသားတစ္မ်ိဳးပါေနာ္ ) ထြက္လာတဲ႔အခ်ိဳရည္ေတြခမ္းရင္ ျပည္ျကီးငါးအခ်ိဳခ်က္ဟင္းေလးရပါျပီ။

Credit : Htun Thiri
PT@credit