၀က္သားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္
ကဲကဲရဲ ့သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ ၀က္သားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္-ေၾကာ ္နည္းေလးကို ေၿပာၿပပါမယ္႐ွင္။

အဆင့္ဆင့္ခ်က္ပံုေလးကိုေတာ့ ဒီေန ့ ညေန ၆နာရီခဲြ..ၿမ၀တီ MWD Documentary "သင္မယ္ ခ်က္မယ္ ဟင္းတစ္မယ္" အစီအစဥ္မွာ ၿပသပါမယ္႐ွင္။

အားေပးၾကပါဦးေနာ္။
.
မနက္ဖန္ တနဂၤေႏြေန့ မနက္ပိုင္း ( ၇နာရီခဲြ) ႏွင့္ ေန့လည္ပိုင္း(၁နာရီ ၄၅မိနစ္) တြင္လည္း ထပ္မံၿပသပါတယ္႐ွင္။
Ingredients:
၀က္ၾကိတ္သား ၁၅က်ပ္သား
ၾကက္ဥ ၁လံုး
မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္
ဗိုလ္စားပဲ ၅ေတာင့္
ေ႐ႊပဲ ၅ေတာင့္
Baby Corn (ေၿပာင္းဖူးအေသး) အနည္းငယ္
တ႐ုတ္နံနံပင္
ၾကက္သြန္မိတ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ အနည္းငယ္
ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တ၀က္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ အနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေကာ္မႈန္ ့ အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) အသီးအ႐ြက္ေတြကို သန့္စင္ၿပီး အေနေတာ္ လွီးၿဖတ္ပါ။ ေကာ္မႈန္ ့ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင့္ ေဖ်ာ္ပါ။
၂) ၀က္ၾကိတ္သားကို ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။
၃) ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းၿပီး အသားေတြၿဖင့္ ေရာနယ္ပါ။
၄) ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ထည့္ၿပီး အသားေတြကို အ၀ိုင္းပံုစံ လုပ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ အက်က္ညီလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ဆီစစ္ပါ။
၅) ဆီေတြကို ခပ္ထုပ္ၿပီး အနည္းငယ္ ခ်န္ပါ။ ၿပန္အပူေပးၿပီး သၾကားကို ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာကို ႏုပ္ႏုပ္စင္း ဆီသတ္ပါ။
၆) အသီးအ႐ြက္ေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ ဆက္တိုက္ ထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ အနည္းငယ္၊ ခ႐ုဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ ထည့္ပါ။
၇) ေကာ္ရည္ ထည့္ၿပီး အရသာ အေပါ့အငန္ ၿပင္ပါ။ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ ထည္ပါ။
၈) ပန္းကန္ထဲ အသားေၾကာ္ကို အရင္ထည့္၊ ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေတြကို အေပၚမွ အုပ္ထည့္ပါ။
၉) တ႐ုတ္နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၿဖဴးလိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ႐ွင္။
Credit to KaeKae's FoodPalace

အဆင့္ဆင့္ခ်က္ပံုေလးကိုေတာ့

အားေပးၾကပါဦးေနာ္။
.
မနက္ဖန္ တနဂၤေႏြေန့ မနက္ပိုင္း ( ၇နာရီခဲြ) ႏွင့္ ေန့လည္ပိုင္း(၁နာရီ ၄၅မိနစ္) တြင္လည္း ထပ္မံၿပသပါတယ္႐ွင္။
Ingredients:
၀က္ၾကိတ္သား ၁၅က်ပ္သား
ၾကက္ဥ ၁လံုး
မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္
ဗိုလ္စားပဲ ၅ေတာင့္
ေ႐ႊပဲ ၅ေတာင့္
Baby Corn (ေၿပာင္းဖူးအေသး) အနည္းငယ္
တ႐ုတ္နံနံပင္
ၾကက္သြန္မိတ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ အနည္းငယ္
ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တ၀က္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ အနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေကာ္မႈန္ ့ အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) အသီးအ႐ြက္ေတြကို သန့္စင္ၿပီး အေနေတာ္ လွီးၿဖတ္ပါ။ ေကာ္မႈန္ ့ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင့္ ေဖ်ာ္ပါ။
၂) ၀က္ၾကိတ္သားကို ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။
၃) ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းၿပီး အသားေတြၿဖင့္ ေရာနယ္ပါ။
၄) ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ထည့္ၿပီး အသားေတြကို အ၀ိုင္းပံုစံ လုပ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ အက်က္ညီလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ဆီစစ္ပါ။
၅) ဆီေတြကို ခပ္ထုပ္ၿပီး အနည္းငယ္ ခ်န္ပါ။ ၿပန္အပူေပးၿပီး သၾကားကို ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာကို ႏုပ္ႏုပ္စင္း ဆီသတ္ပါ။
၆) အသီးအ႐ြက္ေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ ဆက္တိုက္ ထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ အနည္းငယ္၊ ခ႐ုဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ ထည့္ပါ။
၇) ေကာ္ရည္ ထည့္ၿပီး အရသာ အေပါ့အငန္ ၿပင္ပါ။ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ ထည္ပါ။
၈) ပန္းကန္ထဲ အသားေၾကာ္ကို အရင္ထည့္၊ ေၾကာ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေတြကို အေပၚမွ အုပ္ထည့္ပါ။
၉) တ႐ုတ္နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၿဖဴးလိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ႐ွင္။
Credit to KaeKae's FoodPalace