လက္ဖက္စိမ္း ၾကက္ဥ



#လက္ဖက္စိမ္း ၾကက္ဥ (Dragon's Eggs )

ၾကက္ဥ ၆လံုး
သစ္ဂ်ပိုး ၁ခု
နာနတ္ပြင့္ ၂ခု
သၾကားညိဳ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ဆား ၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္)
ပဲငံျပာရည္ ၁/၂ ခြက္
ေရ ၃ခြက္(သို႔)ၾကက္ဥျမဳပ္ရံု
လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ္ ၂ထုပ္(ႀကိဳက္ရာ)

ၾကက္ဥကို၁၀မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။ၿပီးရင္ေရေအးနဲ႔ေဆးခ်ၿပီးဇြန္းရဲ႕ေနာက္(သို႔)ဓား ေနာက္ႏွင့္ အက္ေၾကေအာင္ထုပါ။
အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ၾကက္ဥ၊ေရ(ၾကက္ဥျမဳပ္ရံု)၊ဆား၊သၾကား၊ပဲငံျပာရည္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊၊နာနတ္ပြင့္၊လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ္(ႀကိဳက္ရာ)ထည့္၍ဆူေအာင္တည္ပါ၊ဆူလာလၽွင္မီးေအးေအးႏွင့္၁နာရီေလာက္ဆက္တည္ထားပါ။ၿပီးရင္အေအးခံထားပါ။(သို႔)ခ်က္ခ်င္းစားခ်င္လၽွင္ ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီးရပါၿပီရွင္။
ဆိုင္ေတြကေတာ့ေဆးလက္ဖက္ေျခာက္သံုးတယ္ေျပာပင္မဲ့ကၽြန္မကေတာ့အိမ္မွာရွိတာနဲ႔ပဲ လုပ္တာပါရွင္။
ေက်းဇူးပါ။

ခ်က္ျကည့္ျကစို့