လက္ဖက္စိမ္း ၾကက္ဥ
#လက္ဖက္စိမ္း ၾကက္ဥ (Dragon's Eggs )
ၾကက္ဥ ၆လံုး
သစ္ဂ်ပိုး ၁ခု
နာနတ္ပြင့္ ၂ခု
သၾကားညိဳ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ဆား ၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္)
ပဲငံျပာရည္ ၁/၂ ခြက္
ေရ ၃ခြက္(သို႔)ၾကက္ဥျမဳပ္ရံု
လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ္ ၂ထုပ္(ႀကိဳက္ရာ)
ၾကက္ဥကို၁၀မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပ ါ။ၿပီးရင္ေရေအးနဲ႔ေဆးခ်ၿပီး ဇြန္းရဲ႕ေနာက္(သို႔)ဓား ေနာက္ႏွင့္ အက္ေၾကေအာင္ထုပါ။
အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ၾကက္ဥ၊ေရ( ၾကက္ဥျမဳပ္ရံု)၊ဆား၊သၾကား၊ပ ဲငံျပာရည္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊၊ နာနတ္ပြင့္၊လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ ္(ႀကိဳက္ရာ)ထည့္၍ဆူေအာင္တည္ ပါ၊ဆူလာလၽွင္မီးေအးေအးႏွင့္ ၁နာရီေလာက္ဆက္တည္ထားပါ။ၿပီး ရင္အေအးခံထားပါ။(သို႔)ခ်က္ခ ်င္းစားခ်င္လၽွင္ ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီးရပါၿပီရွင ္။
ဆိုင္ေတြကေတာ့ေဆးလက္ဖက္ေျခာ က္သံုးတယ္ေျပာပင္မဲ့ကၽြန္မက ေတာ့အိမ္မွာရွိတာနဲ႔ပဲ လုပ္တာပါရွင္။
ေက်းဇူးပါ။
ခ်က္ျကည့္ျကစို့
ၾကက္ဥ ၆လံုး
သစ္ဂ်ပိုး ၁ခု
နာနတ္ပြင့္ ၂ခု
သၾကားညိဳ ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ဆား ၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္)
ပဲငံျပာရည္ ၁/၂ ခြက္
ေရ ၃ခြက္(သို႔)ၾကက္ဥျမဳပ္ရံု
လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ္ ၂ထုပ္(ႀကိဳက္ရာ)
ၾကက္ဥကို၁၀မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပ
အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ၾကက္ဥ၊ေရ(
ဆိုင္ေတြကေတာ့ေဆးလက္ဖက္ေျခာ
ေက်းဇူးပါ။
ခ်က္ျကည့္ျကစို့