အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲ
နံနက္အဆာေျပလုပ္စားနိုင္ရန္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - ၁ စည္း (ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ)
ျကက္သား - ၂၀ သား (အတံုးေသးေသးလွီးပါ)
ဘဲဥ - ၃ လံုး (ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာ)
အုန္းနို.မႈန္. - ၉၀ ဂရမ္
ပဲအစိမ္းမႈန္. - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ စြန္းေမာက္ေမာက္
ျကက္သြန္နီ - ၄ လံုး(ပါးပါးလွီး- တြဲစားရန္နွင့္ဆီသတ္ရန္)
ျကက္သြန္နီဥေသး - ၁၀ လံုး(အခြံခြာ)
ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ(ပါးပါးလွီး)
ဂ်င္း - လက္ ၂ ဆစ္ (ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္.- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
နႏြင္းမႈန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဝက္
ငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ စြန္း
ျကက္သားမႈန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ စြန္း
သျကား - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္. - အနည္းငယ္
မုန္.ျကြပ္ - ၁ ထုပ္ (ျကြပ္ျကြပ္ေလးေျကာ္ထားပါ)
ပဲေျကာ္ - ၇ ခု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ျပီး ျကက္သြန္ျဖဴနီ ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ။ ငရုတ္သီးမႈန္. နႏြင္းမႈန္.ထည့္ပါ။
အနံ.ေမႊးလာရင္ ျကက္သားထည့္ျပီး ခဏလံုးခ်က္ပါ။
ဆား၊ျကက္သားမႈန္.အနည္းငယ္ထည
ျကက္သားမ်ားနူးရင္ ဒန္အိုးထဲေျပာင္းထည့္ပါ။
ေရ ၅ ခြက္ထပ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။
ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ပဲအစိမ္းမႈန္.ကို ေရ ၁ ခြက္နွင့္ေျကေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲျပင္ဆင္ရန
ျကက္သြန္နီ၊ ဘဲဥ၊ ပဲေျကာ္၊ အျကြပ္ေျကာ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ အုန္းနို.ဟင္းရည္ထည့္ပါ။ သံပုရာသီး ၁ စိပ္အရည္ညွစ္ထည့္ပါ။အစပ္ျကိ
အခုဆိုရင္ အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ.စားလို

Kyaw Min Htwe