အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲ



နံနက္အဆာေျပလုပ္စားနိုင္ရန္ အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲေလး တင္ေပးပါတယ္။အုန္းနို.ခ်စ္သူေတြ ျကိုက္ျကမယ္လို.ေမ်ွာ္လင့္ပါတယ္။ အုန္းနို.နဲ.မတည့္ရင္ နို.စိမ္းနဲ.လည္း ခ်က္နိုင္ပါတယ္။ ကဲ…ခ်က္ျကည့္ရေအာင္ 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား 
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - ၁ စည္း (ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ)
ျကက္သား - ၂၀ သား (အတံုးေသးေသးလွီးပါ)
ဘဲဥ - ၃ လံုး (ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာ)
အုန္းနို.မႈန္. - ၉၀ ဂရမ္ 
ပဲအစိမ္းမႈန္. - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ စြန္းေမာက္ေမာက္
ျကက္သြန္နီ - ၄ လံုး(ပါးပါးလွီး- တြဲစားရန္နွင့္ဆီသတ္ရန္)
ျကက္သြန္နီဥေသး - ၁၀ လံုး(အခြံခြာ)
ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ(ပါးပါးလွီး)
ဂ်င္း - လက္ ၂ ဆစ္ (ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္.- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း 
နႏြင္းမႈန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဝက္ 
ငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္း 
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ စြန္း 
ျကက္သားမႈန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ စြန္း 
သျကား - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း 
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္. - အနည္းငယ္ 
မုန္.ျကြပ္ - ၁ ထုပ္ (ျကြပ္ျကြပ္ေလးေျကာ္ထားပါ)
ပဲေျကာ္ - ၇ ခု 

ခ်က္ျပဳတ္နည္း 

အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ျပီး ျကက္သြန္ျဖဴနီ ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ။ ငရုတ္သီးမႈန္. နႏြင္းမႈန္.ထည့္ပါ။
အနံ.ေမႊးလာရင္ ျကက္သားထည့္ျပီး ခဏလံုးခ်က္ပါ။
ဆား၊ျကက္သားမႈန္.အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ျပီးရင္ ျကက္သားနူးေအာင္ ေရထည့္ခ်က္ပါ။ 
ျကက္သားမ်ားနူးရင္ ဒန္အိုးထဲေျပာင္းထည့္ပါ။
ေရ ၅ ခြက္ထပ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။ 
ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ပဲအစိမ္းမႈန္.ကို ေရ ၁ ခြက္နွင့္ေျကေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ေလာင္းထည့္ပါ။ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ။ပဲစိမ္းနံ.ေပ်ာက္ရင္ အုန္းနို.မႈန္.ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။အရသာအတြက္ ငံျပာရည္ ၊ ဆား ၊ သျကား ၊ ျကက္သားမႈန္.ထည့္ပါ။ အရသာျမည္းပါ။ အရသာအဆင္ေျပရင္ ျကက္သြန္နီဥေလးေတြ ထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ခန္.တည္ေပးပါ။ ျကက္သြန္ဥမ်ားနူးရင္ အုန္းနို.ဟင္းရည္ ရပါျပီ။ 

အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲျပင္ဆင္ရန္အတြက္ ပန္းကန္ထဲသို.ေခါက္ဆြဲလက္တစ္ဆုပ္စာထည့္ပါ။
ျကက္သြန္နီ၊ ဘဲဥ၊ ပဲေျကာ္၊ အျကြပ္ေျကာ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ အုန္းနို.ဟင္းရည္ထည့္ပါ။ သံပုရာသီး ၁ စိပ္အရည္ညွစ္ထည့္ပါ။အစပ္ျကိုက္ရင္ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္.အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ 

အခုဆိုရင္ အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ.စားလို.ေကာင္းတဲ့ အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲ ရပါျပီ 

Kyaw Min Htwe