သာကူ အုန္းႏို႕ဆမ္း စိမ့္စိမ့္ေလး



ဟင္းေတြခ်က္ရတာ ပ်င္းလာျပီ ဒါေၾကာင့္မို႕ သၾကၤန္တုန္းက လုပ္စားခဲ့တဲ့ သႀကၤန္မုန္႕ေလးေတြ စားခ်င္လာမိျပန္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဆြမ္းေမႊးသာဂူနဲ႕ လိေမၼာ္သာဂူေလးလုပ္ျပီး အုန္းႏို႕ေလးဆမ္းကာ စားဖို႕ ျပင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဒီမုန္႕ပံုေလးကေတာ့ သႀကၤန္တုန္းက လုပ္စားခဲ့တဲ့ ပံုေလးပါ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပ စားရေလေအာင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး

ေရေႏြး - လိုသေလာက္

သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းေမာက္ေမာက္

ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

အုန္းႏို႕ - တဗူး (400 ml)

ေရေအး - တလီတာခန္႕

ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - ၄႐ြက္

လိေမၼာ္ရည္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး

ျပင္ဆင္ပံု

ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ျပင္ေပးပါ

သာကူက်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ ဗူးသန္႕သန္႕တခုကို ျပင္ထားပါ

ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ဗလင္ဒါထဲမွာ ေရထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးပါ

ဆြမ္းေမႊး႐ြက္မ်ား ညက္လာပါက ဇကာစိတ္စိတ္တခုထဲမွာ အ၀တ္ပါးခံကာ အဖတ္မ်ား မပါေအာင္ စစ္ေပးထားပါ

ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ၇ဗူးခန္႕ကိုထည့္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ

ေရေႏြးလိုလ်ွင္ ထပ္ထည့္ႏိူင္ေအာင္ ေရေႏြးတအိုး ဆူေအာင္ တည္ထားပါ

ေရဆူလာပါက ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ ႀကိတ္ထားေသာ အရည္ႏွင့္ သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ

သာကူမ်ား ခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ

သံုးေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ

သာကူေစ့ မ်က္ေစ့ေလးမ်ား မေပ်ာက္မခ်င္း ေရေႏြးနည္းနည္းခ်င္း ထည့္ထည့္ေမႊေပးပါ

ေရမမ်ားေစရန္ သတိျပဳေပးပါ ေရမ်ားပါက သာကူမ်ား ေပ်ာ့ပ်ဲကုန္တတ္ပါတယ္

သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့အေတာ္ေလး ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဗူးထဲေလာင္းေပးပါ

သာကူေစ့မ်ား ေအးလာေအာင္ အေအးခံေပးထားပါ

အေအးခံထားေသာ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တညသိပ္ ထည့္ထားေပးပါ

အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေရႏွင့္လိေမၼာ္ရည္ကို အခ်ဳိးက်ထည့္ကာ လိေမၼာ္သာကူကိုလဲ က်ဳိေပးပါ

အုန္းႏို႕က်ဳိရန္

ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ အုန္းႏို႕ဗူးကို ေဖာက္ထည့္ပါ

အုန္းႏို႕ထဲသို႕ ေရ အုန္းႏို႔ဇူးႏ်င္႔ သံုးဗူး ထပ္ေရာေပးပါ

ျပီးတာနဲ႔ သၾကား ဆားတို႕ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ

အုန္းနို႕မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုပါက မီးပိတ္ေပးပါ

အေအးခံထားေသာ သာကူကို အုန္းႏို႕ဆမ္းျပီး လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ဗူးတခုစီထဲမွာ အုန္းႏို႕ႏွင့္ သာကူတို႕ကို ျပင္ေပးထားပါ

ခ်က္ျခင္းမေသာက္ျဖစ္ေသးပါက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္ထားေပးပါ

စားႏိူင္သေလာက္ တမ်ဳိးနည္းနည္းစီေရာျပီး ျပင္ေပးျပီးပါကအုန္းႏို႕သာကူဆမ္း စိမ့္စိမ့္ေလး ရပါျပီ။

အုန္းႏို႕ဗူး မသံုးခ်င္ပါက အုန္းသီးတလံုးကို ျခစ္ျပီး အရည္ယူႏိူင္ပါတယ္။