#မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း



( ကုလားပဲဆန္ မုန္႔ဟင္းခါး )

👉 ငါးဆီသတ္ရန္

အိုးထဲ ငါးထည့္ပီး ဂ်င္း,စပါးလင္,နႏြင္း,ဆား,ထညက္ထည့္ပါ။
ေရေႏြးပူပူထည့္ပီး ျပဳတ္ပါ။
အသားက်က္ရင္ ဆယ္ထားပီး အ႐ိုးႏႊင္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ဆီသတ္၍ ရြလာရင္
ႏႊင္ထားတဲ့ငါးကို ထည့္ပီး ဆီသတ္ပါ။
ငါးျပဳတ္ရည္ လဖက္ရည္ တခြက္စာထည့္ေမႊေပးပါ။
ေပ်ာ့ေပ်ာ့အိအိ မြမြေလး အေနအထားမွာ ခ်ထားပါ။

👉 မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ပါေတာ့မယ္။

ပဲျပဳတ္ရည္နဲ႔ ငါးျပဳတ္ရည္ကို အိုးတစ္ခုထဲေပါင္းထည့္ပီး
ျပဳတ္ထားတဲ့ ကုလားပဲဆန္ကို ေထာင္းပီး ထည့္ေမႊေပးပါ။
ငါးဆီသတ္ကိုပါ တခါတည္း ထည့္ေမႊေပးပါ။( ဆူပြက္လာရင္ )
ငေပ်ာအူ,ၾကက္သြန္နီဥ,င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ထည့္ေမႊပါ။
ငံျပာရည္,ဟင္းခပ္မႈန္႔ လိုသလိုထည့္ပီး အရသာစပ္ပါ။
ငေပ်ာအူ,ၾကက္သြန္နီဥေလးမ်ား ႏူးရင္ရပါၿပီ။

ကုလားပဲဆန္ကို တစ္ည ေရစိမ္ပီးျပဳတ္ရင္ ႏူးလြယ္ပါတယ္။
ကုလားပဲဆန္ တစ္ဗူးကို ငါး ၂၅ က်ပ္သားထည့္ပါတယ္။
ကုလားပဲဆန္ ႏွစ္ဗူးဆိုရင္ေတာ့ ငါး ၅၀ သားထည့္ပါတယ္။
ကုလားပဲဆန္ ေလးဗူးဆိုရင္ေတာ့ ငါး တစ္ပိႆာထည့္ပါတယ္။

Credit : ပဲခူး ေဒၚေထြးရီ