#တ႐ုတ္ထမင္းေၾကာ္#
အနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဆိုင္အရသာမ်ိဳးထြက္ခ်င္ရင္
ဒါေလးေတြသိထားဖို႔လိုတယ္ေနာ
၁.ထမင္းေၾကာ္မယ္ဆိုရင္..ဆန္
ပါတယ္ ႐ွမ္းဆန္က စီးစီးေတာင့္ေတာင့္ေလးျဖစ္လ
ၿပီးေတာ့ ထမင္းကို ခ်က္လ်ွင္မေပ်ာ့ေစရန္ အထူးသတိထား
ရမယ္ ခုက်က္ ခုေၾကာ္ မလုပ္ရဘူး..ထမင္းကိုျဖန္႔ၿပ
ႀကိဳတင္ အေအးခံထားရပါမယ္...
၂.အသားကိုအစိ္မ္းေၾကာ္တာပုိ
ျပဳတ္ပီးအသားနဲ႔ေၾကာ္တာက အရသာနဲ႔အနံ႔မွာၾကပိုၿပီး
ျပည့္စံုမူမ႐ွိပါဘူး..ၿပီးရ
ရ.ပါးပါးေလး ေတြပဲလွီးပါ..ထမင္းေၾကာ္ကို
ေၾကာ္လ်ွင္ဝက္ဆီေလးအနံ႔ေလးပ
ဝက္အူေခ်ာင္းအနံ႔ေလးရယ္ပါမွ
၃.အသီးအရြက္ေတြ ကိုတတ္ႏိုင္သမ်ွ အတံုးအေသးေလး
ေတြပဲလွီးပါ.. ေရးေဆးၿပီးေရကိုေသခ်ာစစ္ထား
မစစ္ပဲထည့္ေၾကာ္မိလ်ွင္.ထမင
ေအာက္ေျခမွထမင္းေတြနဲ႔ကပ္ကု
တတ္ပါတယ္..
၄.ထမင္းေၾကာ္ထဲထည့္ရမဲ့အရသာ
ေတြကို တတ္ႏိုင္သမ်ွ တံဆိပ္ေကာင္းကိုသာေရြးခ်ယ္
သံုးစြဲ ေစခ်င္ပါတယ္..ဗမာငံျပာရည္တိ
ဗမာပဲငံျပာရည္တို႔ကို ဒီလိုတ႐ုတ္စတိုင္ေၾကာ္လ်ွင္
သံုးလို႔မရပါဘူး ဒါလည္းအေရးႀကီးပါတယ္..
၅.ထမင္းေၾကာ္လ်ွင္ဆီကိုလက္မ
ပါ့ ဆီမ်ားၿပီးအိရဲႊေနရင္လည္းအရ
ေနာက္ပီး ထမင္းေၾကာ္မယ္ဆိုလ်ွင္ တတ္ႏိုင္သမ်ွ ေၾကာ္မဲ့
အိုးကိုေခ်ာင္ေခ်ာင္ေလးထားၿ
.တယ္ တစ္ပဲြစာႏွစ္ပဲြစာေပါ့ ထမင္းေတြအိုးလိုက္ႀကီး
ေမွာက္လ်ွန္ေနေအာင္ေၾကာ္ရင္
လို ..ေၾကာ္ရလည္းခက္တယ္..တစ္ပဲြ
ရင္အရသာလည္းထိထိမိမိနဲ႔ပိုေ
လွိမ့္ေၾကာ္လို႔လည္းေကာင္းပ
အိုးဟာ ဆီဝေနပီးမကပ္တဲ့အိုးဆိုပိုေ
ေၾကာ္နည္း
••••••••••••
႐ွမ္းဆန္ျဖင့္ခ်က္ထားေသာထမင
ႀကိဳတင္အေအးခံထား..
ဝက္သားကို အသားေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး.င႐ုတ္ေကာင္း
အသားမူန္႔ ၾကာညိဳ႕အနည္းငယ္ျဖင့္အရသာသြ
ဝက္အဆီကို သံုးေလးဖတ္ေလာက္ပါးပါးလွီးထ
ရန္အတြက္)ဝက္အူေခ်ာင္းကို လက္ညိဴးေလာက္အရြယ္ကို
ပါးပါးလွီးထား.. ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုဆားအရသာမူန္
ခေလာက္ထားပါ..
ပဲသီးနဲ႔ဥနီကိုအတံုူးေလးေတြ
ေၾကာ္မယ္ဆို ရင္...
အိုူးပူမွဆီထည့္ပါ.ဆီပူရင္ ဝက္ဆီကိုအရင္ထည့္ေၾကာ္ .ေမႊး
ၿပီဆို ဝက္ဆီဖတ္ကိုဆယ္ထား..ထိုဆီပူ
ၾကက္ဥကိုအရင္ေၾကာ္ ဆယ္ထားအေအးခံကပ္ေၾကးျဖင့္
အေနေတာ္ညႇပ္ထား..ၿပီးရင္ဝက္
ေတြတင္းၿပီးရလ်ွင္ ဝက္အူေခ်ာင္းထည့္ေၾကာ္ၾကက္သ
ေတြထည့္.နည္းနည္းေလးအိသြားရ
အရသာအတြက္ အသားမူန္႔ သၾကား.ၾကာညိဴ႕ .ခ႐ုဆီထည့္
ေမြေပး.င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔ထည္
လွီမ့္ၿပီးေၾကာ္ေပးရင္..အနံ
ေလးရပီေပါ့....အားလံုးအဆင္ေ