#တ႐ုတ္ထမင္းေၾကာ္#



ထမင္းေၾကာ္ကို ဆိုင္မွာေၾကာ္တဲ့ပံုစံမ်ိဳး
အနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဆိုင္အရသာမ်ိဳးထြက္ခ်င္ရင္
ဒါေလးေတြသိထားဖို႔လိုတယ္ေနာ္.....
၁.ထမင္းေၾကာ္မယ္ဆိုရင္..ဆန္က႐ွမ္းဆန္ေလးဆိုပိုေကာင္း
ပါတယ္ ႐ွမ္းဆန္က စီးစီးေတာင့္ေတာင့္ေလးျဖစ္လို႔..
ၿပီးေတာ့ ထမင္းကို ခ်က္လ်ွင္မေပ်ာ့ေစရန္ အထူးသတိထား
ရမယ္ ခုက်က္ ခုေၾကာ္ မလုပ္ရဘူး..ထမင္းကိုျဖန္႔ၿပီး
ႀကိဳတင္ အေအးခံထားရပါမယ္...
၂.အသားကိုအစိ္မ္းေၾကာ္တာပုိေမႊးၿပီးအရသာပုိ႐ွိပါတယ္..
ျပဳတ္ပီးအသားနဲ႔ေၾကာ္တာက အရသာနဲ႔အနံ႔မွာၾကပိုၿပီး
ျပည့္စံုမူမ႐ွိပါဘူး..ၿပီးရင္အသားေတြကို အထူႀကီးမလွီး
ရ.ပါးပါး​ေလး ေတြပဲလွီးပါ..ထမင္းေၾကာ္ကို ဝက္သားနဲ႔
ေၾကာ္လ်ွင္ဝက္ဆီေလးအနံ႔ေလးပါေအာင္ေၾကာ္ရပါ့မယ္
ဝက္အူေခ်ာင္းအနံ႔ေလးရယ္ပါမွ ပိုေမႊးတာပါ..ဒါအဓိက.
၃.အသီးအရြက္ေတြ ကိုတတ္ႏိုင္သမ်ွ အတံုးအေသးေလး
ေတြပဲလွီးပါ.. ေရးေဆးၿပီးေရကိုေသခ်ာစစ္ထားပါ...ေရ
မစစ္ပဲထည့္ေၾကာ္မိလ်ွင္.ထမင္းေၾကာ္က ျပဲသြားၿပီးအိုး
ေအာက္ေျခမွထမင္းေတြနဲ႔ကပ္ကုန္လို႔ေၾကာ္ရတာခက္
တတ္ပါတယ္..
၄.ထမင္းေၾကာ္ထဲထည့္ရမဲ့အရသာအတြက္ပါဝင္ ပစၥည္​း 
ေတြကို တတ္ႏိုင္သမ်ွ တံဆိပ္ေကာင္းကိုသာေရြးခ်ယ္
သံုးစြဲ ေစခ်င္ပါတယ္..ဗမာငံျပာရည္တို႔ ဗမာၾကာညိဴ႕တို႔
ဗမာပဲငံျပာရည္တို႔ကို ဒီလိုတ႐ုတ္စတိုင္ေၾကာ္လ်ွင္.ထည့္
သံုးလို႔မရပါဘူး ဒါလည္းအေရးႀကီးပါတယ္..
၅.ထမင္းေၾကာ္လ်ွင္ဆီကိုလက္မလြန္မိေအာင္ဂ႐ုစိုက္ထည့္ 
ပါ့ ဆီမ်ားၿပီးအိရဲႊေနရင္လည္းအရသာပ်က္ပါတယ္.
ေနာက္ပီး ထမင္းေၾကာ္မယ္ဆိုလ်ွင္ တတ္ႏိုင္သမ်ွ ေၾကာ္မဲ့
အိုးကိုေခ်ာင္ေခ်ာင္ေလးထားၿပီးေၾကာ္တာပိုေကာင္းပါ
.တယ္ တစ္ပဲြစာႏွစ္ပဲြစာေပါ့ ထမင္းေတြအိုးလိုက္ႀကီး
ေမွာက္လ်ွန္ေနေအာင္ေၾကာ္ရင္ အရသာ သိပ္မဝင္သ
လို ..ေၾကာ္ရလည္းခက္တယ္..တစ္ပဲြစာႏွစ္ပဲြစာပဲေၾကာ္
ရင္အရသာလည္းထိထိမိမိနဲ႔ပိုေမႊးေအာင္အားရပါးရ
လွိမ့္ေၾကာ္လို႔လည္းေကာင္းပါတယ္.. ေနာက္ပီးေၾကာ္မဲ့
အိုးဟာ ဆီဝေနပီးမကပ္တဲ့အိုးဆိုပိုေကာင္းပါတယ္..
ေၾကာ္နည္း
••••••••••••
႐ွမ္းဆန္ျဖင့္ခ်က္ထားေသာထမင္းကိုတစ္ပဲြစာေလာက္မွန္းၿပီ
ႀကိဳတင္အေအးခံထား..
ဝက္သားကို အသားေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး.င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔
အသားမူန္႔ ၾကာညိဳ႕အနည္းငယ္ျဖင့္အရသာသြင္းထား..
ဝက္အဆီကို သံုးေလးဖတ္ေလာက္ပါးပါးလွီးထား.(ဆီထုတ္
ရန္အတြက္)ဝက္အူေခ်ာင္းကို လက္ညိဴးေလာက္အရြယ္ကို
ပါးပါးလွီးထား.. ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုဆားအရသာမူန္ထည့္ၿပီး
ခေလာက္ထားပါ..
ပဲသီးနဲ႔ဥနီကိုအတံုူးေလးေတြတံုးၿပီးေသခ်ာေရေဆးၿပီးစစ္ထား ၾကက္သြန္နီ ကိုေလးစိတ္စိတ္ထား..
ေၾကာ္မယ္ဆို ရင္...
အိုူးပူမွဆီထည့္ပါ.ဆီပူရင္ ဝက္ဆီကိုအရင္ထည့္ေၾကာ္ .ေမႊး
ၿပီဆို ဝက္ဆီဖတ္ကိုဆယ္ထား..ထိုဆီပူနဲ႔ပဲ့ခေလာက္ထားတဲ့
ၾကက္ဥကိုအရင္ေၾကာ္ ဆယ္ထားအေအးခံကပ္ေၾကးျဖင့္
အေနေတာ္ညႇပ္ထား..ၿပီးရင္ဝက္သားကိုထည့္ေၾကာ္..အသား
ေတြတင္းၿပီးရလ်ွင္ ဝက္အူေခ်ာင္းထည့္ေၾကာ္ၾကက္သြန္နီ ထည့္ဆီသတ္ အသီးရြက္
ေတြထည့္.နည္းနည္းေလးအိသြားရင္ ထမင္းထည့္ေၾကာ္..
အရသာအတြက္ အသားမူန္႔ သၾကား.ၾကာညိဴ႕ .ခ႐ုဆီထည့္
ေမြေပး.င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔ထည့္.မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အားရပါးရ
လွီမ့္ၿပီးေၾကာ္ေပးရင္..အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့.ထမင္းေၾကာ္
ေလးရပီေပါ့....အားလံုးအဆင္ေျပ ၾကပါေစ႐ွင္.. .