အုန္းဆီဆမ္း သာကူျပင္ ေမႊးေမႊးေလး
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အသင္႔လုပ္ျပီးသား သာကူျပင္ - မုန္႕ပြဲျပင္ရန္ တပြဲစာ
အုန္းႏို႕ - 400 ml
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
အုန္းဆီခ်က္ရန္
အုန္းနို႕ႏွင့္ ဆီ ဆားတို႕ကို အိုးတလံုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ တည္ေပးပါ
အုန္းဆီခ်က္ေနစဥ္ အုန္းဆီမ်ား ေဝက်တတ္ေသာေၾကာင့္ မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး မီးမမ်ားေစရန္ စတိထားေပးပါ
အုန္းႏို႕မ်ား တျဖည္းျဖည္း ခမ္းလာျပီး ဆီထြက္လာျပီး ဆီထဲတြင္ အုန္းႏို႕မ်ား ဥလာျပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ေပးထားပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
သာကူျပင္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
လွီးထားေသာ သာကူျပင္ကို ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္မွာ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ေပးထားပါ
အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ သာကူျပင္ေပၚသို႕ ခ်က္ထားေသာ အုန္းဆီကို ဆမ္းေပးကာ စားပြဲေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
အရသာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ အုန္းဆီနံ႔ေလးေမႊးေနကာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔