ပုလဲသာကူ ခ်ဳိခ်ဳိေလး
ဒီေန႔ေတာ႔ သာကူအလံုး ၾကီးၾကီးေလးေတြ ဝယ္လာတာနဲ႔ အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ က်ဳိျဖစ္သြားပါတယ္ ရိုးရိုးသာကူေစ႔ေတြလို က်ဳိရမလြယ္ပါဘူး အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ ေပးရပါတယ္ က်ဳိခ်ိန္အတိအက်ေျပာဖို႔ေတာ
ကက်ဳိပံုက်ဳိနည္းကေတာ႔ အတူတူပါဘဲ အခ်ိန္ၾကာတာ တစ္ခုဘဲ ကြာသြားတဲ႔အတြက္ မာမာက်ဳိတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200 g (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
သာကူက်ဳိရန္ - ေရေႏြးဆူဆူ - ၂လီတာခြဲ
ထန္းလ်ွက္က်ဳိရန္ - ေရ တလီတာ
အုန္းသီးမွဳန္႕ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ေရ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရမ်ားမ်ားကို (၃လီတာခန္႕) ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လံုးႏွင္႔ ေရထည္႔ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ
သာကူက်ဳိျပီး ေရေဆးစဥ္ သာကူေစ့မ်ား ထြက္မက်ႏိူင္ေလာက္သည့္ ဇကာတခု အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
သာကူမ်ားခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
သံုးေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ
သာကူက်ဳိေနစဥ္ ေရနည္းလာပါက ေရေႏြးပူပူကို ထပ္ထပ္ထည္႔ျပီး သာကူေစ႔မ်ား မ်က္ေစ႔ေပ်ာက္လာတဲ႔အထိ က်ဳိေပးပါ
သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့အေတာ္ေလး ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ကာ ႐ိုး႐ိုးေရေအးျဖင့္ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာတဲ့အထိ ေလာင္းခ်ကာ ေဆးေပးပါ
သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရစစ္ထားပါ
အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
ထန္းလ်ွက္ရည္က်ဳိရန္
ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ ေရ တလီတာခန္႕ ထည့္ကာ ထန္းလ်ွက္ခဲထည့္ပါ
ထန္းလ်ွက္က်ဳိမည့္ အိုးထဲသို႕ ဆားထည့္ျပီး ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ
ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုပါက ထန္းလ်ွက္္မ်ား ေက်သြားေအာင္ က်ဳိေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
ထန္းလ်ွက္ထဲမွ အမွဳိက္မ်ား မပါေစရန္ ဇကာစိတ္စိတ္ႏွင့္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို စစ္ထားပါ
အေအးခံထားေသာ သာကူႏွင့္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထန္းလ်ွက္ရည္အိုးထဲ ထည့္ေမႊပါ
ေမႊျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိအရသာ လိုသလို ျပင္၍ သာကူမ်ား အရမ္းပ်စ္ မသြားေစရန္ မီးပိတ္ကာ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ထားပါ ပူပူေလး ေသာက္ခ်င္ရင္ေတာ့ ထန္းလ်ွက္သာကူကို က်ဳိျပီးျပီးခ်င္း ေသာက္ႏိူင္င္ပါတယ္။