၀က္ပုန္းရည္ၾကီး အိုးႀကီးႏွပ္


==================
==================
မဂၤလာပါ…………….။
ဒီတစ္ပတ္အတြက္ကေတာ့ အညာေဒသရဲ႕ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီး အိုးၾကီးႏွပ္ခ်က္နည္းေလး တင္ျပေပးပါမယ္။ ပုန္းရည္ၾကီးရဲ႕ ခ်ဥ္ဆိမ့္ဆိမ့္ အရသာနဲ႕ ၀က္သားနဲ႔ ေပါင္းခ်က္လိုက္ေတာ့ အနံ႔အရသာ ေျပာဖို႔မလိုေအာင္ ျပည့္စံုလွတဲ့ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီး အိုးၾကီးႏွပ္ေလးပါ။
အရင္ဆံုး လိုအပ္္တာေလးေတြ စၿပီး ျပင္ဆင္ရေအာင္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
၀က္ေပါင္သား ၅၀သား (အေနေတာ္ လွီး ၊ဆားဆႏြင္း နယ္ထား)
ပုန္းရည္ၾကီး ၅ထုပ္
ပဲဆီ ၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္
ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး အနည္းငယ္ တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ စံုၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ အေရာင္တင္ ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းၿပီး ၀က္သားနဲ႔ နယ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးညႇပ္ထည့္ နယ္ပါ။ ပုန္းရည္ၾကီး ပါ တစ္ခါတည္း ေရာနယ္ပါ။ ဒီလို နယ္လိုက္တာေၾကာင့္ အရသာေတြ အကုန္လံုး ၀က္သားထဲ စိမ့္၀င္ သြားေစပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ဒန္အိုးထဲ ထည့္ပါ။ ဆီထည့္ၿပီး မီးေသြးမီးဖိုေပၚ တင္ၿပီး တည္ထားပါ။ စ ခ်က္ခါစမွာ ေရမထည့္ရပါဘူး၊ အသားက ပါလာတဲ့ အရည္နဲ႔ ဆီေလးနဲ႔ သူ႔ဖာသာသူ အန႔ံေပ်ာက္ေအာင္ တည္ထား႐ံုပါပဲ။
ေရအနည္းငယ္ခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္ထားပါ။
ဆီျပန္လာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၀က္သားျမႇဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္ပါ။
မီးေအးေအးနဲ႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး ခ်က္ပါ။ ဆီျပန္လာရင္ေတာ့ ၀က္သားထဲ ပုန္းရည္ၾကီး အရသာစိမ့္၀င္ေနတဲ့ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီး အိုးၾကီးႏွပ္ေလးရပါၿပီ။
အညာေဒသရဲ႕ အရသာအျပည့္အ၀ရေစမယ့္ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီး အိုးၾကီးနွပ္ကို ခ်က္ၿပီး မိသားစုေတြ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ ထမင္းျမိန္ျမိန္စားလို႔ ရပါၿပီ။ ဒီအစီအစဥ္ကို စေနေန႔ ညေနတိုင္း တင္ဆက္ေပးမွာျဖစ္တာမို႔ တနဂၤေႏြေန႔ အားလပ္ရက္မွာ တစ္ေပ်ာ္တစ္ပါး ခ်က္ျပဳတ္စားႏုိင္ၾကပါၿပီ။