ပန္းစိမ္းၾကက္ဥေၾကာ္
ပန္းစိမ္းမ်ား အရြယ္ေတာ္လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေႏြးဆူဆူထဲ
ဆီ တစ္စက္ႏွစ္စက္ထည့္ကာ ခနျကာထည့္ျပဳတ္
ေရေအးေအးႏွင့္ေဆးၿပီး စစ္ထားပါ ။ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးဆီသပ္ ေမႊးလာရင္ ပန္းစိမ္းမ်ားထည့္
ဆား ခ႐ုဆီ ဟင္းခတ္မႈန္႔ (သို႔) ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္
ၾကက္ဥ ထည့္ေမႊ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ ။