ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္နည္း



--------------------------

ကုိယ္စားႏုိင္မယ္ ထင္သေလာက္ မုန္႔ဖတ္ကို သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲထည့္ပါ ...... ခ်က္ထားတဲ့ငရုပ္သီးအႏွစ္ကို မိမိအစပ္ၾကိဳက္တဲ့အေပၚမူတည္ျပီးထည့္ပါ ..မက်ည္းသီးအႏွစ္ေဖ်ာ္ရည္ နည္းနည္းထည္႔ေပးပါ.. ဆားလုိသေလာက္ ထည္႔ေပးပါ.. ဆီခ်က္ကုိ ၾကိဳက္သူေတြလည္း ထည္႔စားတတ္ၾကၿပီး မထည္႔ပဲ စားတတ္တဲ႔ သူေတြလည္း ရွိပါတယ္.. ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္မွာ ငရုပ္သီးအနွစ္ခ်က္က အဓိက က်ပါတယ္.. က်မကေတာ႔ မုန္႔တီသုပ္ဆုိရင္ မက်ည္းႏွစ္ေဖ်ာ္ရည္ၿဖင္႔ သုပ္စားရတာ ၾကိဳက္ၿပီး တစ္ခ်ိဳ႔ေတြၾကၿပလည္း သံပုရာသီး အနည္းငယ္ညွစ္ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးေလး လွီးထည္႔ကာ စားၾကၿပန္ပါတယ္.. ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အေၾကာ္တစ္မ်ိဳးကုိ ညွပ္ထည္႔ကာ ေရာသုပ္လုိက္ပါ.. သုပ္ၿပီးၿပီးဆုိရင္ေတာ႔ အေပၚကေန နံနံပင္ညွပ္ထားတာလည္းကုိ အုပ္ထည္႔လုိက္ပါ.. ဒါဆုိရင္ေတာ႔ က်မတုိ႔အၾကိဳက္ ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္တစ္ခြက္ ရရွိလာမွာ ၿဖစ္ပါတယ္ရွင္..
ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္စားရင္ ရခုိင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ေလး တစ္ခြက္မွာ နံနံပင္ေလး ထည္႔ပီး ေသာက္ေပးကာမွ ၿပည္႔စုံမွာပါေနာ္..

Credit : သာလီစြ ရခုုိင္မုုန္႔တီႏွင့္ ပင္လယ္စာ

Photos @ Credit : ျမကေလး