၀က္သားလုံးေၾကာ္
============
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဝက္သား - အသားေကာင္းေကာင္း 350g
ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕မ႐ွိတ႐ွိ
ၾကက္ဥ - တလံုး
ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ၃စက္ခန္႕
င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ခနစစ္ထားပါ
ျပီးမွ စဥ့္နီတံုး ေကာင္းေကာင္းေပၚမွာ ညွက္ေနေအာင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေပးပါ
ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ လွီးေပးပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ လွီးေပးပါ
ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူထားပါ
ၾကက္ဥကို အႏွစ္ဖယ္ထားျပီး အကာကို ျပင္ထားပါ
ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားေသာ အသားမ်ား ခ်င္းေထာင္းထားေသာ အရည္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ၾကက္ဥအကာတို႕ကို ကိုဇလုံ က်ယ္က်ယ္တခုမွာ ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
အေနေတာ္ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးျပီးထည့္ေၾကာ္ပါ
ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားပါ မီးအရမ္းမ်ားပါက အျပင္သားမ်ား အက်က္လြန္လြယ္ျပီး အထဲက မက်က္ဘဲ ေနတတ္ပါတယ္
အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
၀က္သားလံုးမ်ား ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးကာ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္လို႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
credit