ဝက္ေခါင္းသုပ္



ဝက္ေခါင္းကို ေရေႏြးေျဖာျပီး ဓားႏွင့္ျခစ္ပါ။ဝက္လွ်ာႏွင့္ဝက္နားရြက္ကို ဓားႏွင့္ျခစ္ျပီး ေသခ်ာသန္႔ စင္ေအာင္ေဆးပါ။ဝက္ေခါင္းကို ႏွစ္ပိုင္း သုံးပိုင္းျပဳလုပ္၍ နာနတ္ပြင့္ ၃ ပြင့္ေလာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္း ဓားျပား႐ိုက္ျပီး ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ျပဳတ္ပါ။ႏူးေအာင္ျပဳတ္ျပီး ေရမ်ားကိုသြန္ပစ္ပါ၊ အေအးခံ၍ အသားမ်ားကို ပါးပါးလွီးပါ။မက်ီးသီးမွည္႔ အခ်ဥ္ရည္၊သခြါးသီး၊ေဂၚဖီ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ေရွာက္ရြက္(သို႕ ) နံနံပင္၊ပဲမႈန္႕၊ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ႏွင့္ ငံျပာရည္ တို႕အားလုံးေရာျပီးသုပ္ပါ။ဝက္႐ိုးဟင္းခ်ိဳပူပူေလး ႏွင့္တြဲဖက္စားသုံးလို႕ရပါျပီရွင္။

Credit : မူရင္း