မုန္႔ဖက္ထုပ္လုပ္နည္း
၁. ေကာက္ညင္းဆန္မႈန္႔ (မုန္႔ႏွစ္)
၂. အုန္းသီး၊ပဲ
၃. သၾကား
၄. ငွက္ေပ်ာရြက္
ေကာက္ညႇင္းဆန္ကို ေရေဆးပါ
ၿပီးရင္ ေျခာက္သည္အထိ ေရစစ္ထားပါ။
ေရေျခာက္သြားတဲ႔အခါ အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ငယ္တုန္းကေတာ႔ ေမာင္းေထာင္းတာပဲ။
အမႈန္႔ရတဲ႔အခါ ေနျပန္လွန္းပါ။
ၿပီးလ်ွင္ မုန္႔လုပ္ရန္ ေရစက္စက္ျဖင္႔ ႏွယ္ပါ။
ဖဲ႔ယူၿပီး ေလာက္စာလံုး လံုးလို႔ရသည္အထိ ညွက္ေနေအာင္လုပ္ပါ။
ရၿပီဆိုလွ်င္ ေနာက္တခုက
အုန္းသီးကိုျခစ္ၿပီး သၾကားႏွင္႔ ဦးစြာႏွယ္ထားခဲ႔ရမည္။
၄င္းကို ႏွယ္ထားသည္႔မုန္႔ထဲ ထည္႔ရမည္။
ပဲႏွင္႔ႀကိဳက္ရင္ ပဲႏွင္႔သၾကား ထန္းလ်က္ နဲ႔လုပ္လည္းရသည္။
ငွက္ေပ်ာရြက္ကား အစိမ္းမလုပ္ရ။
မုန္႔လုပ္ေတာ႔မည္စိတ္ကူးကတည
မုန္႔ထုပ္ေလာက္ေသာ အရြယ္ေလာက္ ဓားျဖင္႔ျဖတ္ၿပီး
အနည္းငယ္ညိဳးႏြမ္းသည္အထိ ေနလွန္းထားရမည္။
ေနလွန္းရန္ အခ်ိန္မ႐ွိလ်င္ မီးကင္လည္းရသည္။
ေစာေစာက အဆာသြပ္ၿပီးသားမုန္႔ကို
ေနလွန္းၿပီးသား ငွက္ေပ်ာရြက္ႏွင္႔ ထုပ္ၿပီး
ေပါင္းအိုးထဲထည္႔ေပါင္းလွ်င
ႀကိဳက္လ်ွင္ လုပ္စားလိုက္ေတာ႔..😁😁😁။..
Credit