မုန္႕ၾကာေစ့ လုပ္နည္းေလး


မုန္႕ၾကာေစ့ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္

ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး

ဆန္မွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တ၀က္

ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးခြဲ

ထန္းလ်ွက္ 150g

အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားအမွဳန္႕ အနည္းငယ္

မုန္႕ႏွစ္နယ္ျပီး မုန္႕သားလံုးရန္

ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ႏွင့္ဆန္မွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ျပီး ေရကိုနည္းနည္းခ်င္းထည့္ျပီး မုန္႕သား အိလာေအာင္ နယ္ေပးပါ

ေကာက္ညွင္းဆန္ႏွင့္ဆန္မွဳန္႕တို႕အေပၚမူတည္ျပီး မုန္႕သားအေပ်ာ့အမာ ကြဲတတ္တာမို႕ ေရကိုနည္းနည္းခ်င္း ထည့္နယ္ေပးပါ

မုန္႕သားနယ္ျပီးပါက အ၀တ္ေရစို သန္႕သန္႕ကိုေရညွစ္ျပီး မုန္႕သားအေပၚမွာအုပ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ

နာရီ၀က္ေလာက္ျပည္႕ပါက မုန္႕သားကို နည္းနည္းခ်င္းယူျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လံုးေပးပါ

မုန္႕သားျပဳပ္ျပီး ဆယ္ထည့္ရန္ ေရေအးသန္႕သန္႕ ဇလံုတလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ

အားလံုးျပီးတာနဲ႕ အိုးတလံုးထဲ ေရမ်ားမ်ားထဲ့ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ

ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႕ လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို တလံုးခ်င္း ေရေႏြးအိုးထဲကုိ ထဲ့ေပးပါ

မုန္႕လံုးေလးေတြ ထည့္ေနတံုး မုန္႕သားက်က္ျပီး ေရေပၚေပၚလာေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို ဆယ္ေပးပါ

ဆယ္ျပီးတာနဲ႕အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေရေအးဇလံုထဲကို ထည့္ေပးပါ

အားလံုးျပီးတာနဲ႕ေရေအးစိမ္ထားေသာ မုန္႕လံုးေလးမ်ားကို ေရထဲကဆယ္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ

ထန္းလွ်က္ရည္က်ဳိရန္

ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူးႏွစ္ဗူးသာသာေလာက္နဲ႕က်ဳိေပးပါ

ေရမပ်စ္မက်ဲ အေနအထားေလာက္ ရေအာင္က်ဳိျပီးထားပါ

မုန္႕ပြဲျပင္ရန္

ေရစစ္ထားေသာ မုန္႕ၾကာေစ့ အလံုးေလးမ်ားကို ပန္းကန္တလံုးထည့္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ေလာင္းခ်ျပီး စိမ္ထားေပးပါ

တပြဲစာအတြက္ ပန္းကန္ထဲကို မုန္႕ၾကာေစ့ႏွင့္ထန္းလ်ွက္ရည္တို႕ကို အေနေတာ္ထည့္ျပီး အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား အေနေတာ္ျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ

မာမာလက္ရာ