၀က္နံ႐ိုးဟင္း အစပ္ခ်က္



================
တစ္လက္မအ႐ြယ္ခန္႕ တံုးထားေသာ ၀က္နံ႐ုိး - 500g
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕နဲ႕ေရာနယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ကို အပူေပးပါ
ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကိုထဲ့ျပီး
မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီးတစ္ျခမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းႏွင့္ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္ခန္႕ကိုဆီပူမွာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္နံ႐ိုးကိုထဲ့ေမႊျပီးဆီသတ္ေပးပါ
ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး အ႐ိုးမွာကပ္ေနေသာ အသားမ်ားမာလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ၂ရည္ခမ္းေအာင္တည္ေပးပါ
ေရခမ္းျပီးဆီျပန္လာပါက မဆလာအုပ္ကာ အေပါ့အငံ အရသာျမည္းျပီး ၀က္နံ႐ိုးဟင္းေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလးကို ဟင္းပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။
Credit