၀က္နံ႐ိုးဟင္း အစပ္ခ်က္
================
တစ္လက္မအ႐ြယ္ခန္႕ တံုးထားေသာ ၀က္နံ႐ုိး - 500g
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕နဲ႕ေရာနယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ကို အပူေပးပါ
ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကိုထဲ့ျပီး
မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီးတစ္ျခမ္
င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္နံ႐ိုးကိုထဲ့ေမႊျပီးဆီသတ
ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး အ႐ိုးမွာကပ္ေနေသာ အသားမ်ားမာလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ၂ရည္ခမ္းေအာင္တည္ေပးပါ
ေရခမ္းျပီးဆီျပန္လာပါက မဆလာအုပ္ကာ အေပါ့အငံ အရသာျမည္းျပီး ၀က္နံ႐ိုးဟင္းေမႊးေမႊး စပ္စပ္ေလးကို ဟင္းပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။
Credit