ေ႐ႊရင္ေအး ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလး
သႀကၤန္တြင္း လုပ္စားျဖစ္တဲ့ ေ႐ႊ႐င္ေအးပါ ေက်ာက္ေက်ာေလးထည့္ရင္ေတာ႔ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ အျမန္စားခ်င္တာနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမက်ဳိေတာ့ဘဲ အိမ္မွာအသင့္႐ွိေနတဲ့ ပစၥည္းေလးေတြနဲ႕ဘဲ အျမန္လုပ္လိုက္တဲ့ ေ႐ႊရင္ေအးဆိုလဲ မမွားပါဘူး သာကူက်ဳိနည္းက တင္ျပီးသားမို႕ အိမ္လုပ္အလြယ္ ေ႐ႊရင္ေအး ျပင္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သာကူျပင္ - ၁၀ခု
ေကာက္ညွင္းေပါင္း - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
ေပါင္မုန္႕ - ၅ခ်ပ္
အုန္းႏို႕ - 200 ml
ေရသန္႕- 600 ml
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ေပးပါ)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ေရခဲ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
သာကူျပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ေပါင္မုန္႕ကို အနားသားမ်ား ဖယ္ေပးကာ ပံုပါအတိုင္း အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေကာက္ညွင္းေပါင္းကိုလဲ အသင္႔ျပင္ထားပါ
အုန္းႏို႕ေဖ်ာ္ရန္
ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ အုန္းႏို႕ ေရ သၾကားႏွင္႔ ဆားတို႕ကိုထည္႔ျပီး ဆားႏွင္႔ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
သာကူျပင္ ေပါင္မုန္႕ ေကာက္ညွင္းေပါင္းတို႕ကို ပန္းကန္တခုထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ျပင္ေပးပါ
ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ အုန္းႏို႕ကို လိုသေလာက္ဆမ္းျပီး ေရခဲထည့္ကာ ျပင္ေပးပါ
ျပီးတာနဲ႔ အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီး ေရႊရင္ေအး ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။