အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်
၁- #အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ(တခါတည္း ၂ ထပ္ထိုးနည္း)
************************** *********************
ေရ - ၁ လီတာ
အုန္းႏို႔ရည္ 👉 ၂ လီတာ(အုန္းသီး ၂ လံုး ျခစ္ညႇစ္ထားပါ။)
သၾကား 👉 ၂၀ သား
ေက်ာက္ေက်ာ👉 25 g ( တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ )
အားလံုးကို က်ိဳမယ့္အိုးထဲထည့္ေမႊပီး စ က်ိဳပါမယ္။
လက္ကလဲ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးေနရပါမယ္။
ဗြမ္းဗြမ္းဆူလာရင္ မီးအားေလွ်ာ့ရပါမယ္။
မီးအား အေနေတာ္နဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ ဆက္က်ိဳပီးရင္
ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ပီး အေအးခံထားေပးပါ။
အုန္းႏို႔မ်ားအေပၚတက္လာပီး
၂ ထပ္အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ ျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။
__________________________ ______________________
ခ်ိဳေပါ့ ဆိုရင္ သၾကား ၂၀ က်ပ္သားထည့္ပါ။
ခ်ိဳေလး ဆိုရင္ သၾကား ၂၅ က်ပ္သား ထည့္ပါ။
ဆားလက္တစ္ညႇပ္က
ထည့္လဲရ, မထည့္လဲရပါတယ္။
အုန္းႏို႔ရည္က အုန္းသီး ၁ လံုးကို
ေရတစ္လီတာနဲ႔ ဆုပ္ ဆုပ္နယ္ပီး
အုန္းႏို႔ရည္ ညႇစ္ယူထားရမွာပါ။
၂ လံုးဆိုေတာ့ ေရ ၂ လီတာထည့္ညႇစ္ရပါမယ္။
က်မက အုန္းႏို႔ထူထူႀကိဳက္လို႔
အုန္းသီးရင့္ရင့္ ၂ လံုးသံုးထားတာပါ။
အုန္းသီးႏုရင္ေတာ့ အုန္းႏို႔ထူထူ မရပါဘူး။
ပဲခူးေဒၚေထြးရီ
**************************
ေရ - ၁ လီတာ
အုန္းႏို႔ရည္ 👉 ၂ လီတာ(အုန္းသီး ၂ လံုး ျခစ္ညႇစ္ထားပါ။)
သၾကား 👉 ၂၀ သား
ေက်ာက္ေက်ာ👉 25 g ( တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ )
အားလံုးကို က်ိဳမယ့္အိုးထဲထည့္ေမႊပီး စ က်ိဳပါမယ္။
လက္ကလဲ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးေနရပါမယ္။
ဗြမ္းဗြမ္းဆူလာရင္ မီးအားေလွ်ာ့ရပါမယ္။
မီးအား အေနေတာ္နဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ ဆက္က်ိဳပီးရင္
ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ပီး အေအးခံထားေပးပါ။
အုန္းႏို႔မ်ားအေပၚတက္လာပီး
၂ ထပ္အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ ျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။
__________________________
ခ်ိဳေပါ့ ဆိုရင္ သၾကား ၂၀ က်ပ္သားထည့္ပါ။
ခ်ိဳေလး ဆိုရင္ သၾကား ၂၅ က်ပ္သား ထည့္ပါ။
ဆားလက္တစ္ညႇပ္က
ထည့္လဲရ, မထည့္လဲရပါတယ္။
အုန္းႏို႔ရည္က အုန္းသီး ၁ လံုးကို
ေရတစ္လီတာနဲ႔ ဆုပ္ ဆုပ္နယ္ပီး
အုန္းႏို႔ရည္ ညႇစ္ယူထားရမွာပါ။
၂ လံုးဆိုေတာ့ ေရ ၂ လီတာထည့္ညႇစ္ရပါမယ္။
က်မက အုန္းႏို႔ထူထူႀကိဳက္လို႔
အုန္းသီးရင့္ရင့္ ၂ လံုးသံုးထားတာပါ။
အုန္းသီးႏုရင္ေတာ့ အုန္းႏို႔ထူထူ မရပါဘူး။
ပဲခူးေဒၚေထြးရီ