မုန္႔ဦးေႏွာက္ က်ိဳနည္း
.......................... .
ေပးတ့ဲအတိုင္း တိတိက်က် လုပ္မယ္ဆို စားေကာင္းၿပီး ေရာင္းတန္းဝင္မယ္ဆိုတာ အာမခံပါတယ္ေနာ္....
ယိုးဒယား ဆန္မႈန္႔ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူး
ေရ ႏို႔ဆီဗူး စုစုေပါင္း ၉ ဗူး
သၾကား ၁၅ က်ပ္သား
ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ဗူး ႀကီး ၁ဗူး
အုန္းသီးရင့္ရင့္ ၂လုံး ( အရည္ညႇစ္ၿပီး မီးေအးေအးန႔ဲ အဆီျပန္သည္အထိ က်ိဳရန္)
ဆားထမင္းစား ဇြန္းဝက္
ယိုးဒယား ဘုံေက်ာင္းတံဆိပ္ သာကူ ၅က်ပ္သား
အရင္ဆုံး...ဆန္မႈန္႔ကို ေရႏို႔ဆီဗူး ၇ ဗူးန႔ဲ ၃နာရီေလာက္စိမ္ထားပါမယ္....
က်န္တ့ဲေရ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူးကို ဆူေအာင္တည္ပါ...ဆူလာရင္ သာကူထည့္က်ိဳမယ္....မ်က္စိေ ပ်ာက္တ့ဲထိ က်ိဳမယ္ေနာ္...
သာကူမ်က္စိေပ်ာက္ရင္...သၾကာ း ဆားထည့္ပါမယ္....
ဆန္မႈန္႔ကို ေမႊထည့္မယ္...
အုန္းႏို႔ဗူးထည့္မယ္...
ဆန္မႈန္႔စထည့္ခ်ိန္ကေန..... အေမႊဇယား စ ၿပီ ေနာ္😉😉
မုန္႔ဦးေႏွာက္ရယ္ မုန္႔ကၽြဲသည္းရယ္က အေမႊနာမွ စားေကာင္းပါတယ္....
၁နာရီျပင္းျပင္း မတူးမကပ္ေအာင္ ေမႊရမယ္.......
ေမႊတ့ဲဇြန္းမွာ မုန္႔ရည္ ႂကြက္ျမႇီးတန္းလာရင္ ဆီသုတ္ထားတ့ဲ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ ၿပီး အေအးခံပါ....
လုံးဝ ေအးသြားမွ အေစာက အုန္းသီးျခစ္ ခ်က္ထားတ့ဲ အုန္းဆီခ်က္ေလးဆမ္း သုံးေဆာင္ပါရွင္....
တခ်ိဳ႕က ဖက္ေလးန႔ဲထုပ္တာစားခ်င္တယ္ဆ ို...မုန္႔ရည္ ႂကြက္ၿမီးတန္းရင္ ဖက္ထဲထည့္ထုပ္ အေအးခံပါေနာ့...
အုန္းဆီခ်က္က...အုန္းသီးရင္ ့အေရညႇစ္ခ်က္တာ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ေနာ္...
ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ဗူးကို က်ိဳရင္ ခြ်ဲျပစ္ျပစ္ႀကီး ျဖစ္လို႔ပါေနာ္....
အခ်ိဳႀကိဳက္ရင္...သၾကားေလးျ ဖဴးၿပီး...အရသာရွိလြန္းလွတ့ ဲ..မုန္ဦးေႏွာက္ေလး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ.....
စားေကာင္းအဆင္ေျပပါေစရွင့္. .................ခ်စ္တ့ဲKw ett
Chit Shwe Kwet
ေပးတ့ဲအတိုင္း တိတိက်က် လုပ္မယ္ဆို စားေကာင္းၿပီး ေရာင္းတန္းဝင္မယ္ဆိုတာ အာမခံပါတယ္ေနာ္....
ယိုးဒယား ဆန္မႈန္႔ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူး
ေရ ႏို႔ဆီဗူး စုစုေပါင္း ၉ ဗူး
သၾကား ၁၅ က်ပ္သား
ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ဗူး ႀကီး ၁ဗူး
အုန္းသီးရင့္ရင့္ ၂လုံး ( အရည္ညႇစ္ၿပီး မီးေအးေအးန႔ဲ အဆီျပန္သည္အထိ က်ိဳရန္)
ဆားထမင္းစား ဇြန္းဝက္
ယိုးဒယား ဘုံေက်ာင္းတံဆိပ္ သာကူ ၅က်ပ္သား
အရင္ဆုံး...ဆန္မႈန္႔ကို ေရႏို႔ဆီဗူး ၇ ဗူးန႔ဲ ၃နာရီေလာက္စိမ္ထားပါမယ္....
က်န္တ့ဲေရ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူးကို ဆူေအာင္တည္ပါ...ဆူလာရင္ သာကူထည့္က်ိဳမယ္....မ်က္စိေ
သာကူမ်က္စိေပ်ာက္ရင္...သၾကာ
ဆန္မႈန္႔ကို ေမႊထည့္မယ္...
အုန္းႏို႔ဗူးထည့္မယ္...
ဆန္မႈန္႔စထည့္ခ်ိန္ကေန.....
မုန္႔ဦးေႏွာက္ရယ္ မုန္႔ကၽြဲသည္းရယ္က အေမႊနာမွ စားေကာင္းပါတယ္....
၁နာရီျပင္းျပင္း မတူးမကပ္ေအာင္ ေမႊရမယ္.......
ေမႊတ့ဲဇြန္းမွာ မုန္႔ရည္ ႂကြက္ျမႇီးတန္းလာရင္ ဆီသုတ္ထားတ့ဲ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ ၿပီး အေအးခံပါ....
လုံးဝ ေအးသြားမွ အေစာက အုန္းသီးျခစ္ ခ်က္ထားတ့ဲ အုန္းဆီခ်က္ေလးဆမ္း သုံးေဆာင္ပါရွင္....
တခ်ိဳ႕က ဖက္ေလးန႔ဲထုပ္တာစားခ်င္တယ္ဆ
အုန္းဆီခ်က္က...အုန္းသီးရင္
ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ဗူးကို က်ိဳရင္ ခြ်ဲျပစ္ျပစ္ႀကီး ျဖစ္လို႔ပါေနာ္....
အခ်ိဳႀကိဳက္ရင္...သၾကားေလးျ
စားေကာင္းအဆင္ေျပပါေစရွင့္.
Chit Shwe Kwet