နန္းျကီးသုပ္



နန္းျကီးသုပ္
************
ျကက္သား (၂၀)သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁၀)သား
ျကက္သြန္ျဖ ူ
ျကက္သြန္နီ
ဆီအနည္းငယ္
အေရာင္တင္မုန္ ့
ဆား
သျကား
ငံျပာရည္ရည္
ပဲအက်က္မုန္ ့
အသားမႈန့္
ဘဲဥ
ပူစီနံရြက္
သံပုရာသီး

သုပ္နည္း

ျကက္သားကိုေသးေသးေလးတံုးျပီး အသားမႈန့္နယ္ထားေပးပါ။ ျကက္သြန္နီအျဖဴနဲ ့ငရုတ္အစိမ္းမႈန့္ အနည္းငယ္ဆီသပ္ပါ။ ျပီးတဲ့အခါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီးအနွစ္ရတဲ့အထိေမႊေပးပါ။

ဆီသပ္ျပီးရင္ျကက္သားကိုေသးေသးေလးေတြလီွးထားတာထည့္ပါမယ္။ ေရနဲနဲထည့္ျပီးအရသာေတြထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
ႀကက္သားနဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးက်က္ပီဆိုရင္ေတာ့
နန္းျကီးဖတ္နွင့္လိုအပ္တာေတြထည့္ျပီးသုပ္စားနိုင္ပါပီ။

#Credit