ထိုးမုန္႔ စိမ္႔စိမ္႔ေလး


ထိုးမုန္႔လုပ္နည္းေလး တင္ေပးမယ္ဆိုျပီး ပံုေလးေတြ တင္ထားျပီးကာမွ မာမာ႔blog ေလးကို စိတ္ထားမေကာင္းသူ လူတစုက ဖ်က္လိုဖ်က္ဆီး လုပ္တာေၾကာင္႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလး တင္ဖို႔ကို ေႏွာင္႔ေႏွးခဲ႔ရပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ အဆင္ေျပသြားျပီမို႔ မာမာလုပ္တဲ႔ ထိုးမုန္႔လုပ္နည္းေလး ဘေလာ႔မွာ ျပန္တင္ခ်င္တာနဲ႔ ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 200g

သၾကားျဖဴ - 50g

ဆီ - 50g

ေထာပတ္ - 200g

ဘိန္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့ ၂၀ခန္႕

အုန္းနို႕ - 200ml

ေရ - 50ml

အုန္းသီးမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး

ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး (အုန္းသီးမွဳန္႕ေၾကာ္ရန္)

ျပဳလုပ္ပံု

အရင္ဆံုး ေရႏွင့္အုန္းနို႕ကို ပူတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးလိုက္ပါ

ပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ

ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးႏွင့္ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး ေထာပတ္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ

ေထာပတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ

ေမႊေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးျပီး သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ

လက္အားသန္သန္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး မုန္႕သားၾကည္လာတာနဲ႕ ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲကို ထည့္ေမႊေပးပါ

မုန္႕သားလဲၾကည္ျပီး ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲလဲ သမသြားတာနဲ႕ ေထာပတ္ဆီမ်ားလဲ ျပန္ထြက္လာပါလိမ့္မယ္

မုန္႕ဗန္းတခုထဲေျပာင္းထည့္ကာ ဆီမ်ားပါထည္႔ျပီး အေအးခံထားပါ

ႏွစ္ရက္ သံုးရက္ ၾကာရင္ေတာ႔ ေကာက္ညွင္းတို႔ ထံုးစံအတိုင္း မာသြားတတ္တဲ႔အတြက္ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲမွာ ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီးမွ စားသံုးပါ။

အုန္းသီးေၾကာ္ပံု

ဆီကို အပူေပးလိုက္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ

အုန္းသီးဖတ္မ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ

ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထိုးမုန္႕အေပၚမွာ ျဖဴးျပီးစားသံုးနိုင္ပါျပီ။