#ေထာပတ္ထမင္း#



•••••••••••••••••••••
အိမ္မွာ အလြယ္တကူနဲ႔ကုန္က်စရိတ္သက္သာမယ့္ ေထာပတ္ထမင္းခ်က္စားရေအာင္...ခုခ်က္ထားတဲ့ ပံုစံ
ကေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းပါပဲ..ပဲစိမ္းလံုး နဲ႔ဥနီ ေျပာင္းဖူး
ကအိမ္မွာ အလြယ္႐ွိေနလို႔.ေရာင္စံုေလးျဖစ္ေအာင္.အိမ္က
သားေတြပိုစားခ်င္လာေအာင္လို႔.ထည့္ခ်က္လိုက္တာပါ..မ႐ွိ
လို႔ထည့္မခ်က္လည္းရပါတယ္....

ပါဝင္ပစၥည္း မ်ား
••••••••••••••••••••

ဆန္အေကာင္းစား....ႏုိ႔ဆီဗူးႏွစ္ဗူး.

​ေထာပတ္​.. ငါးက်ပ္သားခန္႔

ဟင္းရြက္ဆီ ထမင္းစားဇြန္းေလးဇြန္း.

ႏို႔စိမ္း..ထမင္းစားဇြန္းေလးဇြန္း

သၾကားထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း

ဆား/အရသာမူန္႔အနည္းငယ္စီ

ကရေဝးရြက္/သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ အနည္းငယ္စီ

ၾကက္သြန္နီဥတစ္လံုး..

ပဲစိမ္းလံုး/ေျပာင္းဖူး/မုန္​လာဥ နီအနည္းငယ္စီ(မထည့္လည္းရ)

တို႔လိုအပ္ပါတယ္....

ေထာပတ္ထမင္းခ်က္မည္ဆိုလ်ွင္
••••••••••••••••••••••••••••••••••••
႐ုိး႐ုိးထမင္းခ်က္မည့္ေပါင္းအိုးထဲမွာ ဆန္ကိုေရေဆးၿပီး
အသီးအႏံွေတြမွလဲြ၍ က်န္တဲ့ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား.အားလံုး
ကိုေရာထည့္၍ပံုမွန္ထမင္းခ်က္သလိုပဲခ်က္ပါ...ၾကက္သြန္
နီကိုေတာ့ေလးစိတ္စိတ္ထည့္ပါ...ေရကိုမိမိတို႔ခ်က္မည့္
ဆန္အေၾကာေပၚမူတည္ပီးခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ..ေရကိုခါတိုင္း
ပံုမွန္ထည့္ေနက်ထက္အနည္းငယ္ေလ်ွာ့၍ထည့္ပါ..ထမင္းအိုးခလုတ္တက္ခါနီးေလာက္တြင္.အဖံုးဖြင့္၍အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ..ေထာပတ္ဆီမ်ားေအာက္တြင္စုပံုေနမည္စိုးလို႔ပါ..အသီးအႏွံ ထည့္မည္ဆိုပါက.ဒီအခ်ိန္မွာထည့္ပါ...
အရသာျမည္းၾကည့္ပါ...မိမိတို႔အိမ္သားမ်ားအႀကိဳက္အရသာကိုဒီအခ်ိန္မွာစိတ္ႀကိဳက္ျပင္ႏိုင္ပါတယ္..အရသာအေနေတာ္ပဲဆိုလ်ွင္အဖံုးျပန္ပိတ္ပီးထမင္းအိုးေကာင္းစြာႏွပ္သည္
ထိျပန္တည္ထားေပးလိုက္ရင္ရပါပီ....အခ်ိန္ခဏပဲေပးရပါ
တယ္မၾကာပါဘူး..လြယ္ကူလ်ွင္ျမန္ပါတယ္...အဓိက.ဆန္နဲ႔
ေရကိုအခ်ိဳးက်က်ထည့္တတ္ဖို႔ပါပဲ.....

တဲြဖက္စားဖို႔ၾကက္သားဟင္းအတြက္
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ၾကက္ေပါ္င္တစ္ေခ်ာင္း(သံုးပုိင္းပိုင္းထားပါ)

ၾကက္သြန္နီသံုးလံုး(ပါးပါးလွီးထား ပါ)

ၾကက္သြန္ျဖဴ/ဂ်င္းအနည္းငယ္ေထာင္းထားပါ

မဆလာ/ဆီ/ဆား/အရသာမူန့္/ငံျပာရည္/ဆႏြင္း/အေရာင္တင္မူန္႔. အနည္းငယ္စီလုိအပ္ပါတယ္...

ခ်က္နည္း
•••••••••••
ၾကက္သားကိုအရင္ဆံုး..ဆားအရသာမူန္ ့မဆလာဆႏြင္း
ေထာင္းထားေသာၾကက္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္းတို႔ထည့္၍အရသာနယ္
ထားပါ...အိုးဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုအရင္ႂကြပ္ေအာင္
ထည့္ေၾကာ္ပီး.ႂကြပ္လ်ွင္ဆယ္ထားပါ..ပိုတဲ့ဆီထဲၾကက္သား
မ်ားထည့္၍လံုးေပးပါ.အသားတင္းရင္ ေရေႏြးထည့္ ေၾကာ္
ထားတဲ့ၾကက္နီေၾကာ္ေတြေျခထည့္ေပး..အဖံုးအုပ္ပီးဆက္တ
ည္ေပး..အသားႏူးပီးဆီျပန္သည္ထိ..အရသာလိုလ်ွင္ထပ္
ထည့္...အားလံုအးေနေတာ္ကြက္တိဆီျပန္ပီဆိုရပါပီ...

ပဲြျပင္မယ္ဆိုရင္
•••••••••••••••••••
ပန္​းကန္​ျပား ထဲမွာေထာပတ္ထမင္းခပ္ထည့္..ၾကက္သား
ဆီျပန္ေလးခပ္ထည့္..တဲြဖက္စားဖို႔သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလး
တစ္ပံုထည့္..မိမိတို႔အိမ္မွာ ပုဇြန္ေျခာက္ ေၾကာ္အစပ္ေလး
႐ွိရင္လည္းထည့္ေပါ့. ကိုယ္ကေတာ့ မထည့္ထားပါ....ခ်ဥ္
ေပါင္ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔တဲြဖက္စားပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္....
အားလံုးအဆင္ေျပ ၾကပါေစ႐ွင္.. လိူင္ လိူင္