ဝက္လက္ထမင္းေပါင္း
•••••••••••••••••
ထိုင္းစတိုင္ခ်က္ထားျခင္ းမဟုတ္ပါ..ကိုယ့္စိတ္ႀက ိဳက္
ကိုယ္စတိုင္နဲ႔ကိုယ္ခ်က္ ထားတာပါ..ဝက္လက္ထမင္း
လို႔ဆိုလိုက္တာနဲ႔ အေတာ္မ်ားမ်ားက ထိုင္းစတိုင္ခ်က္နည္းကိ ုပဲျမင္မိတတ္ၾကလို႔ပါ..ထိ ုင္းစတိုင္က အခ်ိဳမ်ား
ၿပီး အေမႊးအႀကိဳင္ အနံ႔ေတြတအားျပင္းေတာ့.စာ းရတာ
အီေနာက္ေနာက္ျဖစ္လို႔. .မႀကိဳက္လို႔ပါ..ခ်က္နည္ းကို
ေျပာျပမယ္ေနာ္..
ပါဝင္ပစၥည္း မ်ား
••••••••••••
ဝက္လက္တစ္ေခ်ာင္း
႐ွာေကာပါးေကာမူန္႔
ၾကက္သြန္နီဥ ငါးဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္လံုး
ခ်င္းသံုးျပား
ဆီ တစ္ဆယ္သား
သၾကား
ဆား
အရသာမူန္႔
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ/အပ်စ္
င႐ုတ္ေကာင္း မူန္႔
ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံတို႔လိုအပ္ပါတယ္ .
ခ်က္နည္း
••••••••
အရင္ဆံုးဝက္လက္ကို အေမႊးေတြသန္႔စင္ေစရန္ ႏွင္.
အေရာင္လွေစရန္အတြက္ မီးေသြးဖိုနဲ႔မီးဖုတ္ေပ းပါ
ၿပီးရင္ ေရစိမ္ထားပါ. ေရစိမ္လို႔ပြလာရင္ မဲေနေသာအေခါက္ေတြကိုဓာ းနဲ႔ျခစ္ခ်ၿပီးသန္႔စင္ထာ းပါ..
ထိုသန္႔စင္ထားေသာ ဝက္လက္ကို ဆား အရသာမူန္႔
႐ွာေကာပါေကာမူန္ ့ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ ္စီထည့္၍ နယ္ၿပီးအရသာသြင္းထားပါ
ဆီပူပူမွာ ထိုအရသာသြင္းထားေသာ ဝက္လက္ေတြကို
အေခါက္ေတြနီရဲပီးအနည္းင ယ္ႂကြပ္သည္အထိေၾကာ္
ေပးပါ..ရလ်ွင္ဆီစစ္ထားပါ ..
ခ်က္မည့္အိုးထဲမွာ အရင္ဆံုးေရကိုပြက္ပြက္ဆ ူေအာင္
တည္ပါ.ပြက္လ်ွင္ ဆီစစ္ထားေသာ ဝက္လက္ကိုထည့္.
ျပဳတ္ပါ..ၾကက္သြန္နီဥ လိုက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥလိုက္
ခ်င္းသံုးျပား ထည့္ပါ..အရသာအတြက္ သၾကားဆား
အရသာမူန္႔ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲထည့္ပါ.င႐ုတ္ေကာင္း
မူန္႔ႏွင့္႐ွာေကာပါေကာမ ုန္႔အနည္းငယ္စီထည့္ပါ..
အနံအရသာအတြက္အားလံုးစံုေအ ာင္ထည့္ၿပီးလ်ွင္
မီးေအးေအးျဖင့္ ဝက္ေခါက္ေတြမႏူးမခ်င္း တည္ေပး
ပါ..ဝက္ေခါက္ေတြလည္းအိ အရသာလည္းအေနေတာ္
ဆိုရင္ စားလို႔ရပါပီ ..
ဟင္းပဲြျပင္မည္ဆိုလ်ွင္
•••••••••••••••••
ပန္းကန္ျပား အႀကီးတစ္ခ်ပ္ထဲသို႔ ထမင္းပူပူေလး ကို
အရင္ထည့္ပါ..ဝက္လက္ေတြ ကို အေနေတာ္လွပေအာင္
ခုတ္ထစ္ၿပီး ထမင္းေဘးသို႔စီရီထည့္ေပ းပါ..တဲြဖက္စားဖို႔
ကေတာ့ အခ်ဥ္ရည္ေဆာစ့္တစိမ်ိဳး မ်ိဳးႏွင့္အအီေျပ
ခံတြင္း႐ွင္းေစရန္သခြား သီး..အရည္ေသာက္အတြက္
ဝက္လက္စြတ္ျပဳတ္ရည္ပူပ ူေလးကို င႐ုတ္ေကာင္း
တ႐ုတ္နံနံၾကက္သြန္မိတ္အ ုပ္ေပးပါ..
အားလံုးအႀကိဳက္တူရင္ခ်က္ စားၾကည့္ၾကေစဖို႔
ေစတနာမ်ားစြာျဖင့္.. လိူင္လိူင္
ထိုင္းစတိုင္ခ်က္ထားျခင္
ကိုယ္စတိုင္နဲ႔ကိုယ္ခ်က္
လို႔ဆိုလိုက္တာနဲ႔ အေတာ္မ်ားမ်ားက ထိုင္းစတိုင္ခ်က္နည္းကိ
ၿပီး အေမႊးအႀကိဳင္ အနံ႔ေတြတအားျပင္းေတာ့.စာ
အီေနာက္ေနာက္ျဖစ္လို႔.
ေျပာျပမယ္ေနာ္..
ပါဝင္ပစၥည္း မ်ား
••••••••••••
ဝက္လက္တစ္ေခ်ာင္း
႐ွာေကာပါးေကာမူန္႔
ၾကက္သြန္နီဥ ငါးဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္လံုး
ခ်င္းသံုးျပား
ဆီ တစ္ဆယ္သား
သၾကား
ဆား
အရသာမူန္႔
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ/အပ်စ္
င႐ုတ္ေကာင္း မူန္႔
ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံတို႔လိုအပ္ပါတယ္
ခ်က္နည္း
••••••••
အရင္ဆံုးဝက္လက္ကို အေမႊးေတြသန္႔စင္ေစရန္
အေရာင္လွေစရန္အတြက္ မီးေသြးဖိုနဲ႔မီးဖုတ္ေပ
ၿပီးရင္ ေရစိမ္ထားပါ. ေရစိမ္လို႔ပြလာရင္ မဲေနေသာအေခါက္ေတြကိုဓာ
ထိုသန္႔စင္ထားေသာ ဝက္လက္ကို ဆား အရသာမူန္႔
႐ွာေကာပါေကာမူန္ ့ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ
ဆီပူပူမွာ ထိုအရသာသြင္းထားေသာ ဝက္လက္ေတြကို
အေခါက္ေတြနီရဲပီးအနည္းင
ေပးပါ..ရလ်ွင္ဆီစစ္ထားပါ
ခ်က္မည့္အိုးထဲမွာ အရင္ဆံုးေရကိုပြက္ပြက္ဆ
တည္ပါ.ပြက္လ်ွင္ ဆီစစ္ထားေသာ ဝက္လက္ကိုထည့္.
ျပဳတ္ပါ..ၾကက္သြန္နီဥ လိုက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥလိုက္
ခ်င္းသံုးျပား ထည့္ပါ..အရသာအတြက္ သၾကားဆား
အရသာမူန္႔ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲထည့္ပါ.င႐ုတ္ေကာင္း
မူန္႔ႏွင့္႐ွာေကာပါေကာမ
အနံအရသာအတြက္အားလံုးစံုေအ
မီးေအးေအးျဖင့္ ဝက္ေခါက္ေတြမႏူးမခ်င္း
ပါ..ဝက္ေခါက္ေတြလည္းအိ
ဆိုရင္ စားလို႔ရပါပီ ..
ဟင္းပဲြျပင္မည္ဆိုလ်ွင္
•••••••••••••••••
ပန္းကန္ျပား အႀကီးတစ္ခ်ပ္ထဲသို႔ ထမင္းပူပူေလး ကို
အရင္ထည့္ပါ..ဝက္လက္ေတြ
ခုတ္ထစ္ၿပီး ထမင္းေဘးသို႔စီရီထည့္ေပ
ကေတာ့ အခ်ဥ္ရည္ေဆာစ့္တစိမ်ိဳး
ခံတြင္း႐ွင္းေစရန္သခြား
ဝက္လက္စြတ္ျပဳတ္ရည္ပူပ
တ႐ုတ္နံနံၾကက္သြန္မိတ္အ
အားလံုးအႀကိဳက္တူရင္ခ်က္
ေစတနာမ်ားစြာျဖင့္.. လိူင္လိူင္