ဝက္​လက္​ထမင္​း​ေပါင္​း



•••••••••••••••••
ထိုင္​းစတိုင္​ခ်က္​ထားျခင္​းမဟုတ္​ပါ..ကိုယ္​့စိတ္​ႀကိဳက္​
ကိုယ္​စတိုင္​နဲ႔ကိုယ္​ခ်က္​ထားတာပါ..ဝက္​လက္​ထမင္​း
လို႔ဆိုလိုက္​တာနဲ႔ အ​ေတာ္​မ်ားမ်ားက ထိုင္​းစတိုင္​ခ်က္​နည္​းကိုပဲျမင္​မိတတ္​ၾကလို႔ပါ..ထိုင္​းစတိုင္​က အခ်ိဳမ်ား
ၿပီး အ​ေမႊးအႀကိဳင္​ အနံ႔​ေတြတအားျပင္​း​ေတာ့.စားရတာ
အီ​ေနာက္​​ေနာက္​ျဖစ္​လို႔..မႀကိဳက္​လို႔ပါ..ခ်က္​နည္​းကို
​ေျပာျပမယ္​​ေနာ္​..

ပါဝင္​ပစၥည္​း မ်ား
••••••••••••
ဝက္​​လက္​တစ္​​​ေခ်ာင္​း
႐ွာ​ေကာပါး​ေကာမူန္​႔
ၾကက္​သြန္​နီဥ ငါးဥ
ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ႏွစ္​လံုး
ခ်င္​းသံုးျပား
ဆီ တစ္​ဆယ္​သား
သၾကား
ဆား
အရသာမူန္​႔
ပဲငံျပာရည္​ အက်ဲ/အပ်စ္​
င႐ုတ္​​ေကာင္​း မူန္​႔
ၾကက္​သြန္​မိတ္​ တ႐ုတ္​နံနံတို႔လိုအပ္​ပါတယ္​.

ခ်က္​နည္​း
••••••••
အရင္​ဆံုးဝက္​လက္​ကို အ​ေမႊး​ေတြသန္​႔စင္​​ေစရန္​ႏွင္​.
အ​ေရာင္​လွ​ေစရန္​အတြက္​ မီး​ေသြးဖို​နဲ႔မီးဖုတ္​​ေပးပါ
ၿပီးရင္​ ​ေရစိမ္​ထားပါ. ​ေရစိမ္​လို႔ပြလာရင္​ မဲ​ေန​ေသာအ​ေခါက္​​ေတြကိုဓားနဲ႔ျခစ္​ခ်ၿပီးသန္​႔စင္​ထားပါ..

ထိုသန္​႔စင္​ထား​ေသာ ဝက္​လက္​ကို ဆား အရသာမူန္​႔
႐ွာ​ေကာပါ​ေကာမူန္​ ့ပဲငံျပာရည္​အပ်စ္​အနည္​းငယ္​စီထည္​့၍ နယ္​ၿပီးအရသာသြင္​းထားပါ

ဆီပူပူမွာ ထိုအရသာသြင္​းထား​ေသာ ဝက္​လက္​​ေတြကို
အ​ေခါက္​​ေတြနီရဲပီးအနည္​းငယ္​ႂကြပ္​သည္​အထိ​ေၾကာ္​
​ေပးပါ..ရလ်ွင္​ဆီစစ္​ထားပါ..

ခ်က္​မည္​့အိုးထဲမွာ အရင္​ဆံုး​ေရကိုပြက္​ပြက္​ဆူ​ေအာင္​
တည္​ပါ.ပြက္​လ်ွင္​ ဆီစစ္​ထား​ေသာ ဝက္​လက္​ကိုထည္​့.
ျပဳတ္​ပါ..ၾကက္​သြန္​နီဥ လိုက္​ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ဥလိုက္​
ခ်င္​းသံုးျပား ထည္​့ပါ..အရသာအတြက္​ သၾကားဆား
အရသာမူန္​႔ ပဲငံျပာရည္​ အက်ဲထည္​့ပါ.င႐ုတ္​​ေကာင္​း
မူန္​႔ႏွင္​့႐ွာ​ေကာပါ​ေကာမုန္​႔အနည္​းငယ္​စီထည္​့ပါ..

အနံအရသာအတြက္​အားလံုးစံု​ေအာင္​ထည္​့ၿပီးလ်ွင္​
မီး​ေအး​ေအးျဖင္​့ ဝက္​​ေခါက္​​ေတြမႏူးမခ်င္​းတည္​​ေပး
ပါ..ဝက္​​ေခါက္​​ေတြလည္​းအိ အရသာလည္​းအ​ေန​ေတာ္​
ဆိုရင္​ စားလို႔ရပါပီ ..

ဟင္​းပဲြျပင္​မည္​ဆိုလ်ွင္​
•••••••••••••••••
ပန္​းကန္​ျပား အႀကီးတစ္​ခ်ပ္​ထဲသို႔ ထမင္​းပူပူ​ေလး ကို
အရင္​ထည္​့ပါ..ဝက္​လက္​​ေတြကို အ​ေန​ေတာ္​လွပ​ေအာင္​
ခုတ္​ထစ္​ၿပီး ထမင္​း​ေဘးသို႔စီရီထည္​့​ေပးပါ..တဲြဖက္​စားဖို႔
က​ေတာ့ အခ်ဥ္​ရည္​​ေဆာစ္​့တစိမ်ိဳးမ်ိဳးႏွင္​့အအီ​ေျပ
ခံတြင္​း႐ွင္​း​ေစရန္​သခြားသီး..အရည္​​ေသာက္​အတြက္​
ဝက္​လက္​စြတ္​ျပဳတ္​ရည္​ပူပူ​ေလးကို င႐ုတ္​​ေကာင္​း
တ႐ုတ္​နံနံၾကက္​သြန္​မိတ္​အုပ္​​ေပးပါ..

အားလံုးအႀကိဳက္​တူရင္​ခ်က္​စားၾကည္​့ၾက​ေစဖို႔
​ေစတနာမ်ားစြာျဖင္​့.. လိူင္​လိူင္​