Skip to main content
ကင္းမြန္သံပုရာေပါင္း
ဂ်င္းကိုေထာင္းပါ။ ရလာေသာ ဂ်င္းရည္ကို ညွစ္၍ ကင္းမြန္ေပၚတြင္ဆမ္းျပီး ၁၅မိနစ္ခန့္ေပါင္းေပးပါ ( ထမင္းေေပါင္းအိုးေတြမွာပါတဲ႔ အလယ္အကန့္ေလးေပၚမွာ စတီးပန္းကန္ေလးတင္ျပီးေပါင္းလို့ရပါတယ္ ေပါင္းအိုးထဲမွာေတာ့ ေရထည့္ထားေပါ့ ) ေပါင္းျပီးလို့ထြက္လာတဲ႔အရည္ကိုသြန္ပစ္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ ျကက္သားမႈန့္ သျကား ပဲငံျပာရည္ လွီးထားေသာငရုတ္သီးမ်ားထည့္ျပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။ ဆူျပီဆို အေအးခံျပီးေနာက္ သံပုရာရည္မ်ားညွစ္ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ကင္းမြန္အေပၚကေနဆမ္းျပီးေတာ့ သံပုရာကြင္းေလးေတြနဲ႔အလွဆင္နုိင္ပါျပီ။ နံနံပင္ ပူတီနံနွစ္သက္သူမ်ားလည္း ထည့္ဝင္စားသံုးလို့ရပါတယ္ေနာ္
Credit : Htun Thiri
PT@credit