ပုဇြန္သံပုရာေပါင္း


...........................,,
ငါးသံပုရာေပါင္းက လူသိမ်ားေပမဲ့ ပုဇြန္သံပုရာေပါင္းက လူသိနည္းေနဆဲပါ..ထူးထူးျခားျခားေလးကို အိမ္မွာခ်က္ၾကည့္ရေအာင္..

၁. အရမ္းလတ္ဆတ္တဲ့ ပုဇြန္က်ားကိုေရြးဝယ္ၿပီး ေခါင္း၊ ေက်ာ႐ိုးက အညိဳေက်ာ ကိုဖယ္႐ွားသန္႔စင္ပါ..
၂.ၾကက္သြန္ ျဖဴ နီ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံျမစ္၊ ဂ်င္း တို႔က္ိုေရာၿပီး မညက္တညက္ေထာင္းပါ။

၃. အိုးထဲတြင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
၄. ေရေႏြးဆူထဲသို႔ ေထာင္းထားေသာ အစံုကိုထည့္လိုက္ပါ။ 

၅. ယိဳးဒယား ပုစြန္ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္ တို႔ကိုလိုက္ထဲ့ပါ။
၆.ပုဇြန္ကိုထည့္ပါ။ ၄မိနစ္ခန္႔ေစာင့္ၿပီး ဆားျမည္းပါ။ မထုတ္မီ နံနံႏွင့္႐ွမ္းနံနံအုပ္ပါ။
ရပါၿပီ။

credit-Dagon Kyaw