သာကူျပင္ အုန္းနို႕ဆမ္း



သႀကၤန္ခ်ိန္ခါ လုပ္စားျဖစ္တဲ့ သာကူအုန္းနို႕ဆမ္းပါ လုပ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ေရးထားတဲ့ အခ်ဳိးအစားအတိုင္း လုပ္ဖို႕ကေတာ့ မိမိအသံုးျပဳတဲ႔ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ပါတယ္ ေရအတိုးအေလ်ာ့ေလး ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး လုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သာကူ - 300 ml

ေရ - 800 ml

Food color - အစိမ္းေရာင္ ႏွစ္စက္ခန္႔

Food color - ပန္းေရာင္ ႏွစ္စက္ခန္႔

အုန္းႏို႕ - 200 ml

ေရသန္႕- 600 ml (အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရာက်ဳိရန္)

သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)

ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

ေရေႏြး - တလီတာေလာက္ က်ဳိထားပါ (သာကူျပင္လုပ္ရန္)

ရိုးရိုးေရ - လိုသေလာက္

ေဇာက္နက္ေသာ အိုး - ႏွစ္လံုး

ေရခဲ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု

သာကူကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ

သာကူက်ဳိျပီးထည့္ရန္ ပန္းကန္တလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ

ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၆ဗူးကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ

ေရဆူတာနဲ႕သာကူေစ့ကို ထည့္က်ဳိပါ

ေလးမိနစ္ ၅မိနစ္ေလာက္ က်ဳိျပီးတာနဲ႕သာကူေစ့ မ်က္ေစ့အရမ္းမေပ်ာက္ခင္ သာကူကို သံုးပံုမွန္းျပီးပံုပါ

တပံုစာကို ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးထဲ ခပ္ျမန္ျမန္ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားေသာ food color ပန္းေရာင္ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာ ေမႊေပးပါ

အ႐မ္းပ်စ္ျပီး ခဲေနလ်ွင္ အသင့္က်ဳိထားေသာ ေရေႏြးအနည္းငယ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ

သာကူေစ့မ်ား ပ်စ္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည့္ေပးပါ

ေနာက္တပံုကိုလဲ အသင့္ျပင္ထားေသာ food color အစိမ္းေရာင္ထည့္ျပီး က်ဳိေပးကာ ပူေနတုန္း ပန္းေရာင္ သာကူေစ့အေပၚ ျမန္ျမန္ေလာင္းျပီး ျဖန္႕ေပးပါ

ေအးသြားရင္ ျဖန္႕ရခက္ပါတယ္

ေနာက္ထပ္ သာကူအျဖဴေရာင္ တလႊာကိုေတာ့ ဘာအေရာင္မွ မထည့္ဘဲ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီးက်ဳိကာ အစိမ္းေရာင္ သာကူေစ့အေပၚမွာ ျဖန္႕ေပးပါ

အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ အေအးခံျပီး သာကူျပင္ ရလာမွ လိုသလိုပံုစံ လွီးေပးပါ

အုန္းႏို႕ေဖ်ာ္ရန္

အိုးတလံုးထဲမွာ အုန္းႏို႕ ေရ သၾကား ဆားတို႕ကို သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ

မုန္႕ပြဲျပင္ရန္

သာကူျပင္ကို ႏွစ္သက္သည့္ ပံုစံလွီးျပီး ပန္းကန္တခုထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ျပင္ပါ

ျပင္ထားေသာ သာကူျပင္ပန္းကန္ထဲ အုန္းႏို႕ကိုဆမ္းျပီး ေရခဲထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ

မွတ္ခ်က္ ။ ။ မိမိအသံုးျပဳေသာ သာကူေစ့အေပၚ မူတည္ျပီး ေရအတိုးအေလ်ာ့ လုပ္ေပးပါ