၀က္သား အၾကြပ္ၾကာ္ ႏွင္႔ tonkatsu ေဆာ႔

၀က္သား အၾကြပ္ၾကာ္ ႏွင္႔ tonkatsu ေဆာ႔

ဂ်ပန္စတုိင္ Tonkatsu လုိ႔ေခၚတဲ႔ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ပါ။ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ပါးပါးလွီးျပီ အေပၚက Worcestershire ေဆာ႔ဆမ္းကာ ေဂၚဖီေတြနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရပါတယ္။ ဒီ၀က္သား အၾကြပ္ကုိ ဆမ္ေ၀႔ထဲမွာ အစားသြပ္ျပီလည္း သံုးေဆာင္လုိ႔ရသလုိ၊ ဂ်ပန္ဟင္းလ်ာေတြနဲ႔လည္း တြဲဖက္ စားသံုးလုိ႔ရပါတယ္။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္သား (လုိင္းသား) – ၂ခု (၂၅၀ ဂရမ္ (သုိ႔) ၁၅က်ပ္သား)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္ (ျဖဴးေပးရန္)
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
  • ပါမုန္႔ေျခာက္ – ရ၀ ဂရမ္ (breadcrumb ကို Supermarket မ်ားမွာ ၀ယ္ယူႏုိင္ပါသည္)
  • ေဂၚဖီထုပ္ – ၁စိတ္ (ခပ္ပါးပါး လွီးထားျပီ ေရေအးထဲမွာ ၅မိနစ္စိမ္ထားေပးပါ)
  • ဆီ – မ်ားမ်ား
ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • Worcestershire ေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ခြက္ ၃ပံု၁ပံု/ ၁၀၀မီလီလီတာ (city mart တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (Worcestershire ေဆာ႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ သၾကား) တုိ႔ကုိ သၾကားေပ်ာ္သည္အထိ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး (၀က္သား၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ၀က္သားမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔ကပ္ေပးျပီ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ တူေလးျဖင္႔ စိမ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲမွ ပါမုန္႔ေျခာက္ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည္႔ကာ ၀က္သားမ်ားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ ထပ္ကပ္ေပးပါ။ ျပီေနာက္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္တြင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၀က္သားမ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ဓားျဖင္႔ ပါးပါးအေစာင္း လီွးေပးျပီ ပန္းကန္ေပၚမွာ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္မ်ားကုိ ျပင္ေပးထားပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ ၀က္သားအၾကြပ္ေၾကာ္ ေပၚမွာ ေဆာ႔မ်ား ဆမ္းေပးျပီ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဆာ႔တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…