ထိုင္းင႐ုတ္အခ်ိဳေဆာ့စ္ ( Thai sweet chilli sauce )

ထိုင္းင႐ုတ္အခ်ိဳေဆာ့စ္ ( Thai sweet chilli
sauce )
လက္ညိႈးအရြယ္ရွိတဲ့ င႐ုတ္အနီ အစိုသီး
အေတာင့္ ၂၀ မွာ စပ္တဲ့ င႐ုတ္အနီအစိုအေသးေတာင့္ ၅ ေတာင့္ထည့္ပါ 
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာနဲ ့ ခြဲၾကမ္းျဖစ္ေအာင္ေထာင္းပါ
( သိပ္မေၾကသလို / သိပ္ၿပီးအဖတ္ မႀကီးေစရ)
ေထာင္းထားတဲ့ င႐ုတ္သီးနဲ ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို
ေရ လိုသေလာက္ / အေနေတာ္ထည့္
ဆား/ သၾကား/ ရွာလကာေရ ထည့္ၿပီး
ပြက္ပြက္ဆူေဆာင္ ကိ်ဳပါ
( အရသာမွာ ခ်ိဳခ်ဥ္ )
အရသာ စိတ္တိုင္းက်ၿပီဆိုရင္
ေကာ္မႈန္ ့ကို ေရ နဲ ့ အေနေတာ္ေဖ်ာ္ၿပီး
မပ်စ္ မက်ဲ အေနအထားေရာက္ေအာင္
ထည့္ေမႊေပးပါ 👍
Sauce ေအးသြားၿပီးေနာက္ စားခါနီး
သံပုရာေရ အနည္းငယ္ ၫွစ္ထည့္ပါက
အနံ ့ပိုေမႊးပါတယ္ 
#တခ်ိဳ႕ကေတာ့င႐ုတ္သီးအစိုေတာင့္ေနရာမွာအိမ္မွာရွိတဲ့င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ခြဲၾကမ္းကိုလဲသံုးၾကပါတယ္
အေအးခံၿပီး ဗူးသန္ ့သန္ ့ နဲ ့ထားပါက ႏွစ္ခ်ီအထားခံပါတယ္
စားခါနီးမွာ ေရွာက္ရြက္ေလး ေသးမွ်င္လွီးၿပီး
အလွဆင္ တင္စားလို ့ရပါတယ္ 🤘
#အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာခရမ္းခ်ဥ္သိီးပါတဲ့အစားအစာတိုင္းမွာသၾကားအၿမဲသံုးေလ့ရွိၾကပါတယ္
ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႕ၾကပါေစ 

Image may contain: food