ၾကက္သား Teriyaki ေဆာ႔

ၾကက္သား Teriyaki ေဆာ႔

Chicken_Teriyaki4
ၾကက္သား နွင္႔ Teriyaki ေဆာ႔ ခ်က္နည္းပါ။ ၾကက္သားကို မခ်က္ခင္ teriyaki ေဆာ႔နွင္႔ ေရာေမႊျပီမွ ခ်က္ထားတာမုိ႔ အသားက အရမ္းႏူးအိျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားႏုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၃၂၀ဂရမ္ (၂၀က်ပ္သား) (၁လက္မအရြယ္အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
  • ဆာေကး(ဆန္၀ုိင္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Mirin (ဆန္၀ုိင္ အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (အေပၚမွ ျဖဴးရန္)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ဆာေကး၊ mirin၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ႏွမ္းဆီ) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
Chicken_Teriyaki1
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ရင္ဗံုသားမ်ားကုိ ေဆာ႔ရည္ခြက္ထဲ ထည္႔ျပီ နာရီ၀က္ခန္႔ စိမ္ထားေပးပါ။
Chicken_Teriyaki2
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သားမ်ားကို အေရာင္ရသည္အထိ ဆီပူထုိးေပးပါ။
၄။ ျပီမွ teriyaki ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ ထမင္းထည္႔၊ teriyaki ၾကက္သား ထည္႔ အေပၚမွ ႏွမ္းျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးျပီ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
Chicken_Teriyaki4