Soba ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ တူနာ၊ အရြက္စံုသုပ္

Soba ေခါက္ဆြဲ ႏွင္႔ တူနာ၊ အရြက္စံုသုပ္

ဂ်ပန္ soba ေခါက္ဆြဲကို တူနာ နွင္႔ အရြက္စံုသုပ္ထားတာပါ။ အရသာက ခ်ဳိခ်ဥ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ soba ေခါက္ဆြဲေတြကိုလည္း Supermarket ေတြမွာ ၀ယ္ယူႏုိင္ျပီမုိ႔ အလုပ္တကူနဲ႔ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာအတြက္ လုပ္စားႏုိင္မွာပါ။ ခုပဲ တူတူသုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • Soba ေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္
  • တူနာ ဆီသြပ္ဗူး – ၁ဗူး (ဆီသြပ္ဗူးမွ အရည္မ်ားကို သြန္လိုက္ပါ)
  • သခြားသီး – ၁ခြက္ (အခြံႏႊာျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခု (ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ထားေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
  • ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး soba ေခါက္ဆြဲကို အထုပ္မွာ ပါတဲ႔ အညႊန္းအတုိင္း ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၃၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ေခါက္ဆြဲမ်ားကို ၅မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးျပီ ေရေအးစိမ္၍ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ေခါက္ဆြဲ၊ မုန္လာဥနီ၊ ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သခြာသီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ တူနာ) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔၊ ဗီနီကာ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆီ၊ ႏွမ္းဆီ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိျပီ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ႔ Soba ေခါက္ဆြဲ နွင္႔ တူနာ၊ ဟင္းရြက္စံုသုပ္ကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…