နွစ္တစ္ရာပဲ နဲ႔ Shimeji ဂ်ပန္မွုိေၾကာ္

နွစ္တစ္ရာပဲ နဲ႔ Shimeji ဂ်ပန္မွုိေၾကာ္

နွစ္တစ္ရာပဲ နဲ႔ Shimeji ဂ်ပန္မွုိနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားပါ။ သံပရာအနံ႔ေလးနဲ႔ သင္းျပီ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ ခုပဲ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • နွစ္တစ္ရာပဲ (Ginkgo Nut) – ၁၀က်ပ္သား(သံေစ်းတြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
  • Shimeji မွုိ – ၁ ထုပ္ (CityMart တြင္ ဂ်ပန္မွုိ၀ယ္ယူႏုိင္သည္)
  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သံပရာသီး – ၂ျပား (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
 
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး နွစ္တရာပဲကို ငရုတ္ဂ်ေပြ႔ျဖင္႔ အသာေလး ထုျပီ အထဲမွ နွစ္တစ္ရာေစ႔မ်ားကို ထုတ္ေပးပါ။
၂။ အခြံမ်ားကိုပါ ဖယ္လိုက္ပါ။ ျပီေနာက္ Shimeji မွုိကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္ေပးထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ သံလြင္ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ နွစ္တစ္ရာပဲ၊ shimeji မွုိ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ျပီ Aluminum Foil သတၱဳျပားထဲသို႔ မွုိနွင္႔နွစ္တရာပဲေၾကာ္ကို တ၀က္စီခြဲထည္႔ျပီ အေပၚမွ သံပရာသီးျပား တင္လုိက္ပါ။
၄။ ျပီေနာက္ Aluminum Foilျဖင္႔ ျပန္အုပ္ပါ။ ျပီမွ Oven အေပၚမီး၊ ေအာက္မီး ၁၈၀ဒီဂရီျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ေပးပါ။
၅။ သံပရာ ရနံ႔သင္းတဲ႔ နွစ္တစ္ရာပဲ၊ မွုိေၾကာ္ကို စိတ္ၾကိဳက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
——————————————————————————————————–