ေရခဲမုန္႔( Ice Cream )

-ေရခဲမုန္႕ကို ႏြားနို႕နဲ႕လည္းလုပ္လို႔ရသလို
နို႕မႈန္႕နဲ႕လည္း လုပ္လို႕ရပါတယ္။
ႏြားနို႕ဆိုရင္ နို႕စစ္စစ္နဲ႕ပိုေကာင္းပါတယ္။
-ႏြားနို႕စစ္စစ္ ၁ ပိသာကို ဆူပြက္ေအာင္ၾကိဳ ပါ။
နို႔မႈန္႔ဆိုရင္ ဂရမ္ ၂၀၀ကို ေရတစ္လီတာဘူးရွိတဲ့
ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေရေႏြးနဲ႕ေဖ်ာ္ပါ။
-ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ စတီးဇြန္း ၁ဇြန္း ၊ 
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ စတီးဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ကို
ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အရည္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ပါ။
-ျပီးရင္ ဆူပြက္ေနတဲ့ နို႕အိုးထဲကိုေလာင္းထည့္ပါ။
သၾကားစတီးဇြန္း ၅ဇြန္းနဲ႕ဆားနည္းနည္းထည့္ပါ။
မျပတ္ေမႊေပးျပီး ပ်စ္လာေအာင္ က်ိဳ ပါ။
-ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာရင္ မီးဖိုေပၚကခ်ျပီးအေအးခံပါ။
ေအးတဲ့အခါ ေရခဲေသတၱာ အေပၚကန္႔မွာ
၄နာရီေလာက္ထည့္ျပီးအေအးခံပါ ။
-ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲကထုတ္ျပီး
သစ္သီးေမႊစက္ (Blender)ထဲထည့္ျပီးတစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊပါ။
-တကယ္လို႕ ေခ်ာကလက္ေရခဲမုန္႔လိုခ်င္ရင္ 
ေခ်ာကလက္မႈန္႔ စတီးဇြန္း ၁၀ဇြန္းထည့္ေမႊပါ။
-ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႕လိုခ်င္ရင္ ဒူးရင္းသီးအသားထည့္ေမႊပါ။
အခ်ိဳ းအဆမေပးပါဘူး။
နည္းနည္းထည့္ရင္နည္းနည္းေမႊးမယ္။
မ်ားမ်ားထည့္ရင္ မ်ားမ်ားေမႊးမယ္။
ႏွစ္သက္သေလာက္ထည့္နိုင္ပါတယ္။
ေရခဲမုန္႔အေနအထားၾကည့္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ။
-သီးစံုေရခဲမုန္႕လိုရင္ေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုယို ၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ ၊
သီဟိုဠ္ေစ့ တို႕ကိုေမႊျပီးမွ ထည့္ပါ။သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊပါ။
Blender ထဲထည့္ေမႊရင္ ေၾကကုန္ပါမယ္။
-ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ေရခဲမုန္႕ကို 
ဥာဏ္ရွိရင္ ရွိသလို ဆန္းသစ္တီထြင္နိုင္ပါတယ္။
-ေမႊျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာအေပၚခန္း(ေရခဲခန္း)ထဲျပန္ထည့္ပါ။
၈ နာရီျပည့္ရင္ ေရခဲမုန္႕ေကာင္းေကာင္းခဲပါျပီ။
Credit to original