မုန္လာဥနီ croquettes နွင္႔ ဆလတ္သုတ္

မုန္လာဥနီ croquettes နွင္႔ ဆလတ္သုတ္

အဓိကဟင္းလ်ာ မစားခင္ အစာေျပ စားဖုိ႔ မုန္လာဥနီကို ၾကိတ္ျပီ အလံုးလုပ္ထားတဲ႔ Antipasto ေလးပါ။ သက္သက္လြတ္စားသူေတြအတြက္ အရမ္းေကာင္းမြန္တဲ႔ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးလို႔လည္း ေျပာလုိ႔ရပါတယ္။ မုန္လာဥနီ၊ မက္မြန္ေစ႔၊ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ တုိ႔ပါ၀င္ျပီ ထုိင္းငရုတ္သီးအခ်ဳိေဆာ႔နဲ႔ အလြန္လုိက္ဖက္ပါတယ္။ ဆလတ္သုတ္အတြက္ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သခြာသီး တို႔ကို ေရာသုတ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္နည္းေလးကို ၾကည္႔လုိက္ရေအာင္…
ဆလတ္သုတ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခု (အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
  • သခြာသီး – တ၀က္ (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတုံးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
  • သံပရာသီး – တ၀က္ (အရည္ညွစ္ပါ)
  • Tobassco – ၂စက္
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆလတ္သုတ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
မုန္လာဥနီ croquettes အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခြက္စာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • မက္မြန္ေစ႔ [almond] – ၁ခြက္္စာ
မွတ္ခ်က္။ ။ မက္မြန္ေစ႔တ၀က္ကို ေရထဲ စိမ္ထားေပးျပီ ပါးပါးလွီးထားပါ။ က်န္တ၀က္ကို ငရုတ္ဆံုျဖင္႔ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ။
  • သီဟုိဌ္ေစ႔ [cashew nut] – ခြက္တ၀က္ (ေရထဲ စိမ္ထားျပီ ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ဇီယာေစ႔ [cumin pdr] – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ပံု၁ပံု
  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • တရုတ္နံနံပင္ – အနည္းငယ ္(နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • နံနံပင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
မုန္လာဥနီ croquettes ျပဳလုပ္နည္း
၁။ မုန္လာဥနီ croquettes အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို Blender ထဲ ထည္႔ျပီ ေရာၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ မုန္လာဥနီ ၾကိတ္ျပီလွ်င္ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း တကိုက္စာ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးျပီ ေထာင္းထားသည္႔ မက္မြန္ေစ႔မ်ား ကပ္လုိက္ပါ။
၃။ မုန္လာဥနီ croquettes လံုးေလးမ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ သူနွင္႔တြဲဖက္စားဖုိ႔ ဟင္းရြက္ဆာဆာလို႔ေခၚတဲ႔ ဆလတ္သုတ္ေလး၊ ထုိင္းငရုတ္သီး အခ်ဳိေဆာ႔တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

————————————————————————————————