ငါးမီးကင္​​ေထာင္​းနည္​း


ငါးမီးကင္​​ေထာင္​းနည္​း
မီး​ေသြးမီးဖိုနဲ႔ငါးကိုဖုတ္​ရင္​ပို​ေမႊးပါတယ္​
အရင္​ဆံုးငါးပ​ေနာ္​ကို​ေရ​ေဆးသန္​႔စင္​ဓားနဲ႔၂ခ်က္​စီ​ေလာက္​မႊန္​းၿပီး
မီးကင္​ပါ႐ွင္​
အထဲကလဲက်က္​​ေမႊးလဲ​ေမႊးလာ​ေအာင္​ကင္​ပါ။
ငါးကင္​လို႔ၿပီးရင္​အ႐ိုးႏႊင္​အသား​ေလး​ေတြဖြၿပီးၾကက္​သြန္​ျဖဴ၊င႐ုတ္​သီးစိမ္​း​ေလွာ္​နဲ႔ငါးကင္​ကိုဆား၊အရသာမႈန္​႔အနည္​းငယ္​နဲ႔ဖြဖြ​ေထာင္​းပါ
ၾကက္​သြန္​ျဖဴနဲ႔၊င႐ုတ္​သီးစိမ္​းမညက္​တညက္​​ေလး​ေထာင္​းၿပီးမွငါးကို
ထည္​့ပါ​ေနာ္​
​ေနာက္​ဆံုးမွနံနံပင္​​ေလးညႇပ္​ထည္​့ပဲဆီစိမ္​း​ေလး​ေလာင္​းၿပီးဖြဖြနယ္​ရင္​ရပါၿပီ။
သူကအဆိမ္​့အရသာ​ေလးစားရတာမို႔ဆား၊အရသာမႈန္​႔ကို​ေလ်ွာ့ထည္​့
ပါ။
ဆိမ္​့ဆိမ္​့​ေမႊး​ေမႊး​ေလးအရမ္​းစား​ေကာင္​းပါတယ္​
ဗူးသီးဟင္​းခါး​ေလးတခြက္​ပါရင္​တျခား​ေတာင္​ဘာဟင္​းမွမလို​ေတာ့
ပါဘူး
​ေထာင္​းစားၾကည္​့ပါ​ေနာ္​

Image may contain: food