ေရာင္စံုေဘာလံုး ဟင္းရြက္စံု ႏွင္႔ ၾကက္သားလံုးဟင္းလ်ာ


ေရာင္စံုေဘာလံုး ဟင္းရြက္စံု ႏွင္႔ ၾကက္သားလံုးဟင္းလ်ာ
Colorful_Pork_Ball7
တရုတ္စတုိင္ ၾကက္သား ႏွင္႔ ဟင္းရြက္မ်ားကို ေဘာလံုးပံု အလံုးေလးမ်ား ျပဳလုပ္ျပီ ခ်က္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဟင္းရဲ႔ ထူးျခားမွုမွာ မုန္လာဥနီ၊ ဖရုံသီး၊ ေဂၚလခါးသီး၊ အာလူး ဟင္းရြက္အစံုအလင္ရဲ႔ အရသာ ခ်ဳိစိမ္႔ေနပါတယ္။  လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ၾကက္သားလံုးတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သား(သုိ႔)၀က္သား – ၃၂၀ဂရမ္(သုိ႔)၂၀က်ပ္သား (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းျပီသား)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
တျခား ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ))
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခု
  • ေဂၚလခါးသီး – ၁ခု
  • အာလူး – လံုးၾကီး ၂လံုး
  • ေရႊဖရုံသီး – တစိတ္
  • ငုန္းဥ (သုိ႔) ေဆးငုန္းဥ – ၆လံုး (ျပဳတ္ျပီ အခြံႏြာထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂ပင္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • နွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီ၊ ေရႊဖရုံသီး၊ ေဂၚလခါးသီး၊ အာလူးတုိ႔ကုိ အလံုးေလးမ်ား မျပဳလုပ္ခင္ ဟင္းရြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏုအိသြားေအာင္ လုပ္ျပီ အလံုးပံုေဖာ္ပါမည္။
၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၃လီတာ)ထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚလာခါးသီး၊ အာလူး မ်ားကို ၁၅မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၃။ တည္ထားစဥ္ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ေရႊဖရုံသီးကို ၁၅မိနစ္ခန္႔ တည္ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ အလံုးပံုေဖာ္တဲ႔ scoop တံျဖင္႔ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚလခါးသီး၊ အာလူး၊ ေရႊဖရုံသီးကို အလံုးမ်ားျပဳလုပ္ေပးပါ။
Colorful_Pork_Ball4
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားလံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ ခရုဆီ၊ ဂ်ဳံမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
Colorful_Pork_Ball
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို သံပရာသီးထက္ ေသးငယ္တဲ႔ အရြယ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ။
Colorful_Pork_Ball2
၃။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ၾကက္သားလံုးမ်ားထည္႔ ေရႊညိွေရာင္သန္းသည္ အထိေၾကာ္ေပးပါ။
Colorful_Pork_Ball3
၄။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ေပးထားပါ။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚလာခါးသီး၊ ေရႊဖရုံသီး၊ အားလူး လံုးေလးမ်ားကို ထည္႔၍ ေရတစ္ခြက္္ခန္႔ထည္႔ တည္ထားေပးပါ။ ဟင္းရြက္မ်ား နူသည္အထိ ေနာက္ေရ(ခြက္တ၀က္) ထပ္ထည္႔တည္ေပးပါ။
Colorful_Pork_Ball5
၇။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအေပါ႔ အငံအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊  ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၈။ ျပီမွ ၾကက္သားလံုးမ်ား နွင္႔ ငုန္းဥကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
Colorful_Pork_Ball6
၉။ ေနာက္ဆံုးမွ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးျပီ အရသာရွိေသာ ေရာင္စံု ဟင္းရြက္စံုနွင္႔ ၾကက္သားလံုးဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Colorful_Pork_Ball7