မုုန္႔လုုံးၾကီးအုုန္းႏိုု႔ဆမ္း
မုုန္႔လုုံးၾကီးအုုန္းႏိုု႔
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား (အလုုံး ၂၀ စာအတြက္)
၁။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ - ၄ ခြက္
၂။ ဆန္မႈန္ ့- ၁ ခြက္
၃။ ေရ - ၂ ခြက္ ႏွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း = ထမင္းစားဇြန္း ၃၆ ဇြန္း
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
အုုန္းယိုုအတြက္
၅။ အုုန္းသီးဖတ္ - ၂ ခြက္
၆။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၇။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
အုုန္းဆီအႏွစ္ခ်က္အတြက္
၈။ အုုန္းႏိုု ့- ၈၀၀ ml
(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ ဆန္မွဳန္ ့၊ ဆား၊ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၁၈ ဇြန္း တိုု ့ကိုုဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ (ေရေျခာက္ေနလွ်င္ ေရကိုုထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းဆီထည့္ျပီး၊ မုုန္ ့နွစ္စိုုစိုုၾကီးျဖစ္ေနလွ်
၂။ အုုန္းယိုုအတြက္ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း ႏွင့္ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း ကိုု ဒယ္အိုုးထဲထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ သၾကားအရည္ေပ်ာ္လာလွ်င္ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း ကိုုထည့္ရ်္ ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္ေအာင္အထ
၃။ အုုန္းဆီအႏွစ္ခ်က္ရန္အတြက္ အုုန္းႏိုု ့ကိုုဒယ္အိုုးထဲထည့္ျပီး ဆီထြက္လာသည္အထိ အဆက္မပ်က္ေမႊပါ။ ဆီျပန္လာျပီးအုုန္းသီးအနွစ္
၄။ မုုန္႔လုုံးၾကီးလုုံးရန္ အတြက္ အုုန္းယိုု ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔ကိုုယူျပီး မုုန္႔အနွစ္ထဲမွာ ငွာပနာရ်္ လုုံးပါ။
၅။ မုုန္ ့လုုံးၾကီးမ်ားကိုု ေရပြက္ပြက္ဆူထဲမွာထည့္ျပဳတ္
၆။ မုုန္႔လုုံးၾကီးအေပၚယံကိုုၾ
၇။ ဒုုတိယတနည္းမွာ ဘန္းတခုုထဲကိုုမုုန္႔လုုံးၾ
