ေရွာက္ဖတ္ငပိေထာင္းနည္းေလးပါ။
ေရွာက္ဖတ္ငပိေထာင္းနည္းေလးပ ါ။
ေသြးတိုးရွိတဲ့သူလဲစားလို႔ရ တယ္။
ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ထားရင္အၾက ာႀကီးလဲခံတယ္။
အလုပ္သြားရတဲ့သူေတြတစ္ပတ္စာ ေထာင္းထား
ရင္ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားလို႔ရ တယ္။
အေဝးကသူကိုအမ်ားႀကီးေထာင္းၿ ပီးလက္ေဆာင္ေပးလဲကိုယ့္ကိုအ ၿမဲငပိေထာင္းနဲ႔တြဲၿပီးသတိရ ေနလိမ့္မယ္
အရမ္းခံတြင္းၿမိန္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငပိေကာင္းေကာင္း၁၀သား
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ႀကိဳက္ရင္မ်ာ းမ်ား(ေမႊးေအာင္ေလွာ္
ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၅လံုး
အခိ်ဳမႈန္႔အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ေရွာက္သီးစိမ္းစိမ္းအေနေတာ္ ၁လံုး
(ေရွာက္သီးကအဝါေရာင္သန္းၿပီ းမွည့္ေနရင္အ
ရည္႐ႊမ္းလို႔မေကာင္းပါ။ခါးတ တ္သည္။)
ငပိကိုေမႊးရံုေလးမီးကင္ပါ။
တူးသြားရင္ခါးၿပီးငပိအနံ႔လည ္းသိပ္မေမႊးေတာ့ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းလဲေမႊးေအာင္ေလ ွာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေလွာ္ပါ။
ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴက္ုမညက ္တညက္ေထာင္း
ၿပီးရင္ငပိပါအခိ်ဳမႈန႕္အနည္ းငယ္နဲ႔ေထာင္းၿပီးမွ
ေရွာက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအဖတ ္ကေလးမ်ားမ်ွင္ပါ။
ဆားအနည္းငယ္နွင့္နယ္ၿပီးငပိ ထဲထည့္ေထာင္းပါ။
နွ႔ံွရံုဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
ေရွာက္သီးဖတ္ေတြေၾကမသြားေစရ ။
ၿပီးရင္ဗူးေလးထဲထည့္ၿပီးအေပ ၚကဆီျမႇုပ္ေအာင္
ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးထားစားလိ ု႔ရပါတယ္။
က်မကတခါေထာင္းရင္အမ်ားႀကီးေ ထာင္းၿပီးအၾကာႀကီးထားစားပါတ ယ္
ေရခဲေသတၲာထဲထားရင္ပိုေကာင္း ေပမယ့္
ဒီအတို္င္းအခန္းအပူခိ်န္မွာ ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး
ထားလဲအရသာမေျပာင္းပါဘူး။
ထမင္းၿမိန္ေစတာလဲအမွန္ပါပဲေ နာ္။
အေရးႀကီးတာေလးတခုက်န္ခဲ့ တယ္
ငပိဖုတ္ထားတာကိုအပူအတိုင္ းထည့္ေထာင္းရင္ေ႐ွာက္ သီးကခါး
သြားတတ္ပါတယ္
ဒါ့ေၾကာင့္ငပိမီးဖုတ္ထား တာလံုးဝေအးသြားမွေထာင္းပ ါ႐ွင္
ေသြးတိုးရွိတဲ့သူလဲစားလို႔ရ
ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ထားရင္အၾက
အလုပ္သြားရတဲ့သူေတြတစ္ပတ္စာ
ရင္ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားလို႔ရ
အေဝးကသူကိုအမ်ားႀကီးေထာင္းၿ
အရမ္းခံတြင္းၿမိန္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငပိေကာင္းေကာင္း၁၀သား
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ႀကိဳက္ရင္မ်ာ
ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၅လံုး
အခိ်ဳမႈန္႔အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ေရွာက္သီးစိမ္းစိမ္းအေနေတာ္
(ေရွာက္သီးကအဝါေရာင္သန္းၿပီ
ရည္႐ႊမ္းလို႔မေကာင္းပါ။ခါးတ
ငပိကိုေမႊးရံုေလးမီးကင္ပါ။
တူးသြားရင္ခါးၿပီးငပိအနံ႔လည
ငရုတ္သီးစိမ္းလဲေမႊးေအာင္ေလ
ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေလွာ္ပါ။
ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴက္ုမညက
ၿပီးရင္ငပိပါအခိ်ဳမႈန႕္အနည္
ေရွာက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအဖတ
ဆားအနည္းငယ္နွင့္နယ္ၿပီးငပိ
နွ႔ံွရံုဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
ေရွာက္သီးဖတ္ေတြေၾကမသြားေစရ
ၿပီးရင္ဗူးေလးထဲထည့္ၿပီးအေပ
ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးထားစားလိ
က်မကတခါေထာင္းရင္အမ်ားႀကီးေ
ေရခဲေသတၲာထဲထားရင္ပိုေကာင္း
ဒီအတို္င္းအခန္းအပူခိ်န္မွာ
ထားလဲအရသာမေျပာင္းပါဘူး။
ထမင္းၿမိန္ေစတာလဲအမွန္ပါပဲေ
အေရးႀကီးတာေလးတခုက်န္ခဲ့
ငပိဖုတ္ထားတာကိုအပူအတိုင္
သြားတတ္ပါတယ္
ဒါ့ေၾကာင့္ငပိမီးဖုတ္ထား
