ေရွာက္ဖတ္ငပိေထာင္းနည္းေလးပါ။


ေရွာက္ဖတ္ငပိေထာင္းနည္းေလးပါ။
ေသြးတိုးရွိတဲ့သူလဲစားလို႔ရတယ္။
ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးလဲခံတယ္။
အလုပ္သြားရတဲ့သူေတြတစ္ပတ္စာေထာင္းထား
ရင္ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားလို႔ရတယ္။
အေဝးကသူကိုအမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးလက္ေဆာင္ေပးလဲကိုယ့္ကိုအၿမဲငပိေထာင္းနဲ႔တြဲၿပီးသတိရေနလိမ္​့မယ္​
အရမ္းခံတြင္းၿမိန္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငပိေကာင္းေကာင္း၁၀သား
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ႀကိဳက္ရင္မ်ားမ်ား(ေမႊးေအာင္ေလွာ္
ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၅လံုး
အခိ်ဳမႈန္႔အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္​
ေရွာက္သီးစိမ္းစိမ္းအေနေတာ္၁လံုး
(ေရွာက္သီးကအဝါေရာင္သန္းၿပီးမွည့္ေနရင္အ
ရည္႐ႊမ္းလို႔မေကာင္းပါ။ခါးတတ္သည္။)
ငပိကိုေမႊးရံုေလးမီးကင္ပါ။
တူးသြားရင္ခါးၿပီးငပိအနံ႔လည္းသိပ္မေမႊးေတာ့ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းလဲေမႊးေအာင္ေလွာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေလွာ္ပါ။
ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴက္ုမညက္တညက္ေထာင္း
ၿပီးရင္ငပိပါအခိ်ဳမႈန႕္အနည္းငယ္နဲ႔ေထာင္းၿပီးမွ
ေရွာက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအဖတ္ကေလးမ်ားမ်ွင္ပါ။
ဆားအနည္းငယ္နွင့္နယ္ၿပီးငပိထဲထည့္ေထာင္းပါ။
နွ႔ံွရံုဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
ေရွာက္သီးဖတ္ေတြေၾကမသြားေစရ
ၿပီးရင္ဗူးေလးထဲထည့္ၿပီးအေပၚကဆီျမႇုပ္ေအာင္
ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးထားစားလို႔ရပါတယ္။
က်မကတခါေထာင္းရင္အမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးအၾကာႀကီးထားစားပါတယ္​
ေရခဲေသတၲာထဲထားရင္ပိုေကာင္းေပမယ့္
ဒီအတို္င္းအခန္းအပူခိ်န္မွာဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး
ထားလဲအရသာမေျပာင္းပါဘူး။
ထမင္းၿမိန္ေစတာလဲအမွန္ပါပဲေနာ္။
အ​ေရးႀကီးတာ​ေလးတခုက်န္​ခဲ့တယ္​
ငပိဖုတ္​ထားတာကိုအပူအတိုင္​းထည္​့​ေထာင္​းရင္​​ေ႐ွာက္​သီးကခါး
သြားတတ္​ပါတယ္​
ဒါ့​ေၾကာင္​့ငပိမီးဖုတ္​ထားတာလံုးဝ​ေအးသြားမွ​ေထာင္​းပါ႐ွင္​

Image may contain: food