မရမ္​းသီး​ေၾကာ္​ရ​ေအာင္​

မရမ္​းသီး​ေၾကာ္​ရ​ေအာင္​
မရမ္​းသီး၅က်ပ္​သား
ၾကက္​သြန္​နီ၈လံုး
ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ဥ​ေသး၃ဥ
င႐ုတ္​သီးအပု​ေတာင္​့
င႐ုတ္​သီးခြဲျခမ္​းဟင္​းဇြန္​း၁(စပ္​စပ္​စားလိုလ်ွင္​)
ဆီ၅က်ပ္​သား
မ်ွင္​ငပိဟင္​းဇြန္​း၁ဇြန္​း​ေရ​ေႏြးနဲ႔​ေဖ်ာ္​ထားပါ
ပုဇြန္​​ေျခာက္​ဟင္​းဇြန္​း၃ဇြန္​း
အရင္​ဆံုး​ေရနည္​းနည္​းနဲ႔ဆားဟင္​းဇြန္​းတဝက္​ကို​ေရ​ေဖ်ာ္​ထားပါ
ဆား​ေရ​ေဖ်ာ္​ထားတဲ့အထဲကိုမရမိးသီးပါးပါးလွီးထည္​့ၿပီးစိမ္​ထားပါ
​ေရအမ်ားႀကီးမထည္​့ပါဘူး
မရမ္​းသီးလွီးထားတာ​ေတြအရည္​စပ္​စပ္​​ေလးျဖစ္​​ေနရင္​ရပါၿပီ
ၿပီးရင္​င႐ုတ္​သီးနဲ႔ၾကက္​သြန္​နီကိုစီး​ေန​ေအာင္​​ေထာင္​းၿပီးမွၾကက္​သြန္​ျဖဴမညက္​တညက္​ထည္​့​ေထာင္​းပါ
ပုဇြန္​​ေျခာက္​လဲ​ေထာင္​းထားပါ
​ေၾကာ္​ပါမယ္​
ဆီပူလာရင္​င႐ုတ္​သီးဆီသပ္​ပါ
ဆႏြင္​းအနည္​းငယ္​ထည္​့ပါ
​ေမႊးၿပီးအ​ေရာင္​​ေျပာင္​းလာရင္​ပုဇြန္​​ေျခာက္​ထည္​့ပါ
ပုဇြန္​​ေျခာက္​လဲ​ေမႊးလာရင္​စပ္​ခ်င္​ရင္​င႐ုတ္​သီးခြဲျခမ္​းထည္​့ၿပီးမစပ္​ခ်င္​ရင္​မထည္​့ပါနဲ႔
ၿပီးရင္​ငပိကိုစစ္​ထည္​့ပါ
ငပိန႔ံ​ေပ်ာက္​ၿပီး​ေမႊးလာရင္​မရမ္​းသီးထည္​့ပါ
အရသာထည္​့ပါ
မရမ္​းသီးႏြမ္​းၿပီး​ေပ်ာ့​ေပ်ာ့​ေပ်ာင္​း​ေပ်ာင္​းျဖစ္​လာၿပီအရသာလဲမွန္​ၿပီဆိုရင္​ဆီျပန္​​ေအာင္​ထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့ရာသီစာမရမ္​းသီး​ေၾကာ္​
ရပါၿပီ႐ွင္​
Credit : Pan Kankayae