အေနာက္တိုင္းစတုိင္ အားလူးကက္တလိပ္ေၾကာ္

အေနာက္တိုင္းစတုိင္ အားလူးကက္တလိပ္ေၾကာ္

အေနာက္တုိင္း မွာေတာ႔ Coquette potato လို႔ေခၚပါတယ္။ အေနာက္တိုင္း စတိုင္အားလူး ကက္တလိပ္ေၾကာ္ရဲ႔ ထူးျခားမူက ေထာပတ္နံေလးေမြွးေနျပီး အရသာသည္ အလြန္ၾကြပ္ရြ စားလို႔လည္း အလြန္ေကာင္းပါသည္။
ပါ၀င္ေသာပစၥၥည္းမ်ား
၁။ အာလူး – ၃၀က်ပ္သား
၂။ ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ပါမုန္႔ေျခာက္ (breadcrumb)
၆။ ဂ်ဳံမွုန္႔
၇။ ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ေပးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အားလူး အားလံုးကို နူးအိေအာင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ အားလူးကို အခြံႏြာျပီး ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္ျပီး အားလူးမ်ားကို ေျခေပးပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ေထာပတ္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ မ်ားကို အားလူးထဲထည္႔ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၄။ အားလူးမ်ားကို အလံုးငယ္ေလးမ်ား လံုးေပးပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ားထည္႔ျပီး အားလူးလံုးမ်ားကို ဂ်ဳံကပ္ေပးပါ။
၆။ ျပီးေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥခြက္ထဲ အားလူးလံုးမ်ားကို နွစ္စိမ္ေပးျပီး ပါမုန္႔ေျခာက္ (breadcrumb) ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား ကပ္ေပးပါ။
ရ။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ အားလူးလံုးမ်ားကို မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အားလူးကက္တလစ္ေၾကာ္ကို မရုိနိစ္ျဖင္႔ တြဲဖက္၍ စားသံုးနုိင္ပါျပီး။