မလိုုင္ေပါက္ဆီ (အိမ္ေတာ္ရာဘုုရားမွာေ၇ာင္းတဲ့ မလိုုင္ေပါက္ဆီ)


အိစံက မႏၱေလးသူ။အိစံတိုု ့ အိမ္က အိမ္ေတာ္ရာေတာင္ေပါက္က စိုုင္ျပြန္၀န္းပါ။ စိုုင္ျပြန္၀န္းကိုု တခ်ိဳ ့ေတြလဲ သိျကမွာပါ။ အဲတာကေတာ့ အိစံတိုု ့ရဲ ့ေႏြးေထြးတဲ့ အိမ္ေလးေပါ့ေနာ္။ ေျပာခ်င္တာကေတာ့ အိမ္ေတာ္ရာ ဘုု၇ားနားမွာေနေတာ့ အိမ္ေတာ္ရာဘုုရားပြဲေတြမွာ ေ၇ာင္းတဲ ့မလိုုင္ေပါက္ဆီသိပ္ျကိုုက္ေပါ့။ အခုု၀ါတြင္း ျပီးရင္ ဘုုရားပြဲစေတာ့မွာဆိုုေတာ့ စားခ်င္စိတ္ေလးကျပန္ျဖစ္လာျပီး လုုပ္ျဖစ္သြားတယ္။(မန္ထိုုေပါက္ဆီလုုပ္နည္းေတာ့ ေနာက္မွေ၇းေပးေတာ့မယ္ေနာ္။ မလိုုင္ေပါက္ဆီစားခ်င္တာနဲ ့လုုပ္စားတာ မန္ထိုုလုုပ္နညး္ကိုု ဓါတ္ပုုံ၇ိုုက္ဖိုု ့ေမ့သြားတယ္။)အခုုက မလိုုင္ေပါက္ဆီ လုုပ္နည္းအ၇င္ေ၇းေပးလိုုက္ပါတယ္။ အီအီဆိမ့္ဆိမ့္ ခ်ိဳခ်ိဳနဲ ့လူျကိုုက္မ်ားတဲ့ မလိုုင္ေပါက္ဆီကိုု လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (တပြဲစာအတြက္)
၁။ ေပါက္ဆီအလြတ္ (မန္ထိုု) - ၂ လုုံး
၂။ ႏြားနိုု ့ပူပူ - ၁ ခြက္ (240 ml)
၃။ နိုု ့စိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၃ ဇြန္း
၄။ ေထာပတ္အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ မလိုုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ နိုု ့ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ သီဟိုုဥ္ေစ့ - အနည္းငယ္
၉။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - အနည္းငယ္
၁၀။ စပ်စ္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္
၁၁။ ဖရံုုယိုု - အနည္းငယ္
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ႏြားနိုု ့ကိုု ပူက်က္ေနေအာင္လုုပ္ထားပါ။
၂။ ပန္းကန္ထဲမွာ ေပါက္ဆီအလြတ္ကိုု ထည့္ျပီး တခုုစီကိုု ၂ ပိုုင္းျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေျကးျဖင့္ ညွပ္ထားပါ။
၃။ ေပါက္ဆီ ေပၚကိုု ႏြားနိုု ့ပူပူဆမ္း၊ မလိုုင္ ႏွင့္ နိုု ့စိမ္းထည့္၊ နိုု ့ဆီကိုု အနွံ ့ဆမ္း၊ သျကား၊ သီဟိုုဥ္ေစ့၊ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ဖရံုုယိုု တိုု ့ကိုု အႏွံ ့ျဖဴး၊ ေနာက္ဆုုံးမွ ေထာပတ္အ၇ည္ေလးကိုု အႏွံ ့ဆမ္းရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Image may contain: drink and food