ဌက္ေပ်ာသီး အုန္းနုိ႔ဆမ္း

ဌက္ေပ်ာသီး အုန္းနုိ႔ဆမ္း

အခ်ဳိပြဲအတြက္ ဌက္ေပ်ာသီး အုန္းနုိ႔ဆမ္းေလးပါ။ ထမင္းစားျပီ အခ်ဳိပြဲတည္းမယ္ ဆုိလည္း အလြန္သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ ဌက္ပ်ာသီး ပူပူေလးနဲ႔ အုန္းနုိ႔အရသာေၾကာင္႔ ခ်ဳိစိမ္႔တဲ႔ အရသာကို ရရွိမွာပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိတြင္းမွာ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဌက္ေပ်ာသီး – ၅လံုး
၂။ ေရ – ၄၀၀ မီလီလီတာ
၃။ သၾကား – ၃၀၀ ဂရမ္
၄။ အုန္းနုိ႔အနွစ္ – ၁၂၅ ဂရမ္
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဌက္ေပ်ာသီးကို အခြံႏြာေပးျပီ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရေႏြးကို ဆူသည္အထိ တည္ထားပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ အရြယ္အစားၾကီးပါက တ၀က္၀က္ေပးပါ။
၂။ ေရေႏြးဆူလာလွ်င္ သၾကားမ်ားကို ထည္႔ျပီ သၾကားေပ်ာ္သည္အထိ ၅မိနစ္ခန္႔ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ တည္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဌက္ေပ်ာသီးမ်ားကို ထည္႔ကာ ၅မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ထားေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္တစ္ခုထဲ အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ဆားတုိ႔ကို ထည္႔ကာ အုန္းနုိ႔နွစ္ပ်စ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၅။ ခ်က္ထားေသာ အုန္းနုိ႔နွစ္မ်ားကို ငေပ်ာသီးေပၚသို႔ ဆမ္းျပီ ဌက္ေပ်ာသီး အုန္းနုိ႔ဆမ္း ပူပူေလးကို အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…