ၾကက္ဥ ပန္ကိတ္
ၾကက္ဥ ပန္ကိတ္ (၈-၁၀ခု)
ဂ်ပန္စတုိင္ ၾကက္ဥပန္ကိတ္ေလးပါ။ အစာေျပ အိမ္မွာ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ပါ။ အရသာ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ အရမ္းစားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဒီၾကက္ဥ ပန္ကိတ္ေၾကာ္ဖုိ႔ စတုဂံဒယ္အုိးေလး လိုပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ စတုဂံဒယ္အုိး သီးသန္႔၀ယ္ မေနပဲ၊ အိမ္မွာ ရွိတဲ႔ ဒယ္အုိးနဲ႔ပဲ ေၾကာ္ထားတာ အဆင္ေျပျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ကိုပါ ေရးေပးထားတာမုိ႔ လုပ္ရလည္း လြယ္မွာပါ။ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္….
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ – ၅လံုး
ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
ဆန္၀ုိင္(ဆာေကး) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ေရညွိရြက္ – ၁ရြက္ (ၾကက္ဥ ပန္ကိတ္မွာ ပတ္ရန္ အရွည္ပါးပါးျဖတ္ထားပါ)
ပန္ကိတ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ၾကက္ဥ ၅လံုးကို ေဖာက္ထည္႔လိုက္ပါ။ ျပီမွ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆန္၀ုိင္ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ တူျဖင္႔ သၾကား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ကို ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေမႊထားေသာ ၾကက္ဥ (ေယာက္ခ်ဳိ ၁ဇြန္း)စာ ထည္႔လုိက္ပါ။
၃။ ၾကက္ဥ က်က္သည္အထိ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။ ၾကက္ဥ က်က္လွ်င္ တူျဖင္႔ အသာအယာ ေခါက္ျပီ ေဘးသုိ႔ လိမ္႔လိုက္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္ဥ(ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၁ဇြန္း) ထပ္ထည္႔ပါ။ ခုနက ေဘးဖယ္ထားေသာ ၾကက္ဥေအာက္သို႔ ၾကက္ဥအရည္မ်ား စိမ္႔၀င္ရန္ တူျဖင္႔ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ျပဳလုပ္ပါ။
၅။ ၾကက္ဥ က်က္လွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ၾကက္ဥကို တူျဖင္႔ ျဖည္းျဖည္းျခင္း လိမ္႔သြားေပးပါ။
၆။ ထုိနည္းအတုိင္း ခြက္ထဲမွ ၾကက္ဥမ်ား ကုန္သည္အထိ ေၾကာ္ျပီ လိမ္႔ေပးပါ။ တျဖည္းျဖည္း ၾကက္ဥ စတုဂံလိပ္ ထူလာပါမည္။
ရ။ ၾကက္ဥ ပန္ကိတ္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပုိက်စ္လစ္ေအာင္ ၀ါးယင္းလိပ္ျဖင္႔ လိပ္ေပးပါ။
၈။ ျပီမွ မညီတဲ႔ ေဘးအစြန္း နွစ္ဖက္ကို ဓားျဖင္႔ ပိုင္းျဖတ္ျပီ က်န္တဲ႔ ၾကက္ဥပန္ကိတ္ကို ၈ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။
၉။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္ဥ ပန္ကိတ္မ်ားကို ေရညိွပတ္မ်ား ပတ္ျပီ အရသာရွိစြာ ပဲငံျပာရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…