အသားတု နွင္႔ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္

အသားတု နွင္႔ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္

တရုတ္စတုိင္ အသားတု နွင္႔ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္ပါ။ အသားတုိ၊ မုိွေျခာက္၊ မွုိနားရြက္၊ ေဂၚဖီ၊ ပဲလိပ္၊ ပဲၾကာဇံတုိ႔ျဖင္႔ အရသာ ခ်ဳိစိမ္႔တဲ႔ အသားတု၊ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အသားတု – အလံုး ၂၀ (ေရစိမ္ထားပါ)
  • ပဲၾကာဇံ – ၁၀၀ ဂရမ္ (ေရစိမ္ထားပါ)
  • မွုိပြင္႔ေျခာက္ – ၆ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ျပဳတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ပဲလိပ္ – ၁ခြက္စာ (ေရစိမ္ထားပါ)
  • မွုိနားရြက္ – ခြက္၀က္ (ေရစိမ္ထားပါ)
  • ေဂၚဖီ – ၁စိတ္ (၁လက္မအရြယ္ လွီးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (သက္သက္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ Oyster mushroom (သုိ႔) vegetarian oyster ေဆာ႔ကို သံုးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေရျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
  • တရုတ္ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (Chinese Five Spices)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ မွုိမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အသားတု၊ ပဲလိပ္၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကာဇံ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရ(ခြက္၀က္)ထည္႔ကာ တည္ထားေပးပါ။
၄။ အရသာအတြက္ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ေရအနည္းငယ္က်န္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ႏွမ္းဆီ၊ တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္၊ တုိ႔ကို အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ ေကာ္ရည္ေလာင္းခ်လုိက္ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ အသားတု နွင္႔ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
———————————————————————————————-